Tgrt Haber

Fenerbahçe'den çifte şampiyonluk

29 Mart 2014 20:36
Fenerbahçe'den çifte şampiyonluk

Fenerbahçe'nin Erkek Voleybol Takımı'ndan sonra Kadınlar Voleybol takımı da Avrupa Şampiyo'nu olarak bir günde ülkemize iki çifte şampiyonluk hediye ettiler.

Voleybolda Erkekler CEV Challenge Kupası finali rövanş maçında İtalya'nın Andreoli takımını 3-0 yenen Fenerbahçe Grundig, şampiyon oldu. İlk maçta rakibine deplasmanda 3-2 mağlup olan sarı-lacivertli takım, ikinci maçı 3-0 kazanarak, tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaştı. Birinci set iki takımın birbirini denemesi ve etkili servis atarak oyun düzenini bozması ile geçti. Fenerbahçe Grundig, Miljkovic'in sert smaçları ile sayı bulunca, teknik molaları 8-6 ve 16-11 önde kapattı. Rakibin etkili smaçörü Starovic'i blokta durduran sarı-lacivertli takım, son sayılara doğru sıkıntıya düşse de antrenör Castellani'nin aldığı molalar işe yaradı ve seti ev sahibi takım 25-22 kazandı. İkinci sete Miljkovic'in etkili servisi ile başlayan Fenerbahçe, teknik molayı üstün bir oyunla 8-6 önde geçti. Marshall'ın köşelerden rakibi bunaltan hücumlarına karşı rakip Latina 15-15'te skoru eşitledi. İkinci teknik molaya 16-15 önde girmeyi başaran ev sahibi takım, bu seti de 25-19 aldı. Üçüncü sette Marshall, smaçlarıyla takımının oyuna ağırlığını koymasını sağladı. İlk teknik molayı 8-5 ve ikinci teknik molayı da 16- 8 açık ara önde kapatan Fenerbahçe Grundig, bu seti de 25-17 kazandı ve rakibini 3-0 mağlup ederek, şampiyonluğa ulaştı. Karşılaşmanın ardından, sarı-lacivertli oyuncular ve teknik heyet, büyük sevinç yaşadı. Bu arada, maçın 3. setinde skor 21-16 Fenerbahçe Grundig lehine sürerken, iki takım antrenörü arasında gerilim yaşandı. Maç sonunda ise her iki ekibin teknik ekipleri arasında arbede oldu. Araya girenler olayın büyümesini engelledi.
Fenerbahçe Grundig: 3 - Andreoli: 0
Salon: Burhan Felek Voleybol
Hakemler: Martin Hudik (Çek Cumhuriyeti), Sanja Miklosic (Slovenya) Fenerbahçe Grundig: İbrahim Başaran, Miljkovic, Fonteles, Emin Gök, Arslan Ekşi, Marshall (Serkan Kılıç, Metin Toy, Ceyhun Tendar, Turgay Doğan, Uğur Güneş) Andreoli: Skrimov, Verhees, Sottile, Noda Blanco, Candellaro, Starovic (Rossini, Micholovic, Fragkos)
Setler: 25-22, 25-19, 25-17
Süre: 74 dakika (25, 23, 26)
KADINLAR DA ŞAMPİYON OLDU
Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı da, CEV Kupası finali rövanş maçında Rusya'nın Uralochka ekibini (25-11, 28-26, 25-22) 3-0 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu. Ekaterinburg'daki zorlu deplasman mücadelesini 3-2'lik galibiyetle geçen kadın voleybol takımı bu avantajıyla birlikte ikinci maçı da kazanarak bu sene Avrupa'nın en iyi takımı oldu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...