Tgrt Haber

Fenerbahçe'den Soma çağrısı

07 Ağustos 2014 17:52
Fenerbahçe'den Soma çağrısı

Fenerbahçeli futbolcular, Soma'da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine yardım amacıyla yapılacak üçlü turnuvaya davet etti.

 Fenerbahçe, Beşiktaş ve İngiltere'nin Chelsea takımı arasında  Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak turnuva öncesinde FBTV'ye konuşan  sarı-lacivertli oyuncular, taraftarlara çağrıda bulundu. Kaptan Emre Belözoğlu, çok değerli bir  turnuva oynayacaklarını vurgulayarak, "Soma'da ne yazık ki hayatlarını kaybeden  ağabeylerimizin, kardeşlerimizin ailelerine destek vermek amacıyla yapılacak bu  turnuva, tribünlerin bizleri desteklemekten daha çok dostluğu, kardeşliğimizi  tekrar hatırlayacağımız günlere, Soma'daki acı durumu ailelere unutturmak adına  güzel bir organizasyon olmasını diliyorum. Umarım güzel bir turnuva olur.  Aklımızın bir köşesinde hep Soma olur" diye konuştu. Sarı-lacivertli takımın Senegalli golcüsü Moussa Sow ise Chelsea ve  Beşiktaş'a karşı oynayacaklarını belirterek, "Trajik bir olay sonucu aramızdan  ayrılan Soma'daki madencilere yardımcı olmak için oynanacak bir turnuva bu. Biz  onların ailelerini düşünüyoruz. Bu turnuvanın böyle olduğunu düşünüyoruz. Bu  nedenle bu maçlara gelin ve o ailelerin yanında olun" ifadelerini kullandı. Yeni transfer Diego Ribas, turnuvaya herkesi beklediklerini  kaydederek, "Çok acı bir trajedi yaşandı. Hayatını kaybeden insanların ailelerine  yardım edebilmemiz için düzenlediğimiz bir turnuva bu. Onlara yardımcı olmak  adına herkesi bu turnuvaya bekliyoruz" şeklinde konuştu.  Diğer futbolcuların turnuva ile ilgili görüşleri şöyle:  Alper Potuk: "Bu maçta kazanmak kaybetmek önemli değil. Önemli olan  Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yanında olmak bu maça gelerek  desteklerinizi bekliyoruz." Bekir İrtegün: "Bu maçların kazananı olmayacak. Soma için hepimiz bir  araya geliyoruz. Taraftarlarımız da bir arada oturacak. Bu güzel günlerin  başlangıcı olabilir. Biz herkesi bu maçları izlemeye davet ediyoruz. Biz de saha  içindeki duruşumuzla bunu göstermek istiyoruz."  Pierre Webo: "Hem Fenerbahçe hem Beşiktaş hem de Chelsea'ye gönül  vermiş taraftarları stadımıza bekliyoruz. Yarın akşamı hep birlikte yaşayalım. Bu  bir futbol maçından çok Soma'da yaşanan üzücü olaydan etkilenmiş insanlara yardım  etmek için düzenlenen bir organizasyon. Orada bizimle olmanızı istiyoruz.  Ailelerini, eşlerini kaybeden insanlara yardımcı olmak için o maça gelmenizi  istiyoruz."  Ertuğrul Taşkıran: "Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın  ailelerine bir nebze de olsa yardımcı olabilmek için mücadele edeceğiz. Kazanan  Soma olacak lütfen gelip destek verin."  Hasan Ali Kaldırım: "Soma'ya yardım etmek için sahada olacağız. Sizler  de Soma'ya yardım için bizim yanımızda olun."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...