Tgrt Haber

Fenerbahçe'den TFF'ye tepki: Sokak kavgası mı futbol maçı mı? 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Kasım 2023 17:40 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 17:49
Fenerbahçe'den TFF'ye tepki: Sokak kavgası mı futbol maçı mı? 

Fenerbahçe Spor Kulübü, Adana Demirspor mücadelesinin 73. dakikasında Rodrigues ile Oosterwolde arasında yaşanan kavgaya ilişkin TFF'ye sert tepki gösterdi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada TFF'ye, "VAR’ın devreye girerek bu kararı düzeltmek yönünde hiçbir adım atmamasını nasıl karşılamalıyız?" sorusu yöneltildi. 

Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe​, zorlu Adana Demirspor​ deplasmanına çıktı. Karşılaşma golsüz beraberlikle biterken maçtaki bir pozisyon karşılaşmanın önüne geçti. 

Mücadelenin 73. dakikasında Adana Demirspor'lu Rodrigues'in Oosterwolde ile yaşadığı sürtüşme sonrası bir süre yerde kaldıktan sonra her iki oyuncu da sarı kart gördü.

Bu pozisyonla ilgili açıklamada bulunan sarı-lacivertliler TFF'ye hakem serzenişinde bulundu. Sarı-laciverli kulüpten yapılan açıklamada hakemlerin pozisyonu görmemesi durumunda VAR​ sisteminin neden devreye girmediğini sorguladı.  

Fenerbahçe paylaşımında ayrıca TGRT Haber'de yayınlanan Stüdyoda Futbol programının yorumcusu ve gazeteci Tahir Kum'un da pozisyonla ilgili yorumlarına yer verildi. Tahir Kum dün gece yayımlanan prgramda, "Adana Demirspor'un maçı 8 kişi tamamlaması gerekiyordu. Rodrigues'in, Belhanda'nın ve Balotelli'nin pozisyonlarına kırmızı kart değildir diyen var mı?" demişti.

Fenerbahçe tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

"SOKAK KAVGASI MI FUTBOL MAÇI MI?

Dün, Adana Demirspor ile deplasmanda oynadığımız maçın 73. dakikasında rakip futbolcu Rodrigues’in, oyuncumuz Oosterwolde’ye karşı yaptığı hareket sonrasında yine garip bir hakem kararına maruz kaldık.

Son olarak dünkü pozisyondan hareketle oynadığımız maçlardaki hakem kararlarının, hatalı tanımının çok ötesinde olmasını sorgulamamız normal değil mi?

Maçın hakeminin pozisyonu göremediğini, yan hakemin de göremediğini ve hatta 4. hakemin de göremediğini bir şekilde kabul etsek dahi

VAR’ın devreye girerek bu kararı düzeltmek yönünde hiçbir adım atmamasını nasıl karşılamalıyız?

Giderek artan ve tamamen lig yarışını etkileyen bu yanlış kararların maç maç yoğunlaşmasının sorumluluğunu alacak bir kurum ya da kişi var mıdır?

Bu durum daha ne kadar normalleştirilecektir?

Durumun daha net anlaşılması için;

Türk futbolu adına konuşan, yazan, çizen, izleyen ve GÖREBİLEN taraflı tarafsız herkesin ortak noktada buluştuğu pozisyona dair yorumları,

“GÖRMEYENLERİN” bilgi ve dikkatine sunuyoruz."

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1724058446826250528

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...