Tgrt Haber

Fenerbahçe'nin paylaştığı Cimer Süper Kupa cevabı nedir?

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
19 Şubat 2024 12:31 - Güncelleme : 19 Şubat 2024 12:31
Fenerbahçe'nin paylaştığı Cimer Süper Kupa cevabı nedir?

29 Aralık 2023'te oynanması beklenen Süper Kupa karşılaşması ileri tarihe ertelenmişti. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanması beklenen karşılaşma ile ilgili Fenerbahçe Spor Kulübü açıklama yapmasının ardından Fenerbahçe'nin paylaştığı Cimer Süper Kupa cevabı da merak edilenler arasında yer aldı.

Galatasaray​ ile Fenerbahçe​ arasında oynanması planlanan Süper Kupa​ finali Suudi Arabistan'da yapılacaktı fakat başka bir tarihe ertelenmişti. Ali Koç​, geçtiğimiz günlerde Süper Kupa maçının Nisan ayında oynanacağını duyurmuştu fakat bugün Fenerbahçe Spor Kulübü konu ile ilişkin duyuru paylaştı. Futbolseverler ise Fenerbahçe'nin paylaştığı Cimer​ Süper Kupa cevabını araştırmaya başladı.

FENERBAHÇE'NİN PAYLAŞTIĞI CİMER SÜPER KUPA CEVABI NEDİR?

Fenerbahçe, bugün Süper Kupa ile ilgili açıklamada bulundu. Kulübün yaptığı açıklamada yer alan ifadeler şöyle:

"T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ne yapmış olduğunuz 2400617193 sayılı başvurunuz 16.02.2024 tarihinde cevaplanmıştır*

Cevap Metni: Her türlü futbol faaliyetini milli ve milletler arası kurallara göre yürütmek, teşkilatlandırmak, geliştirmek ve Türkiye'yi futbol konusunda yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek üzere, özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özerk Türkiye Futbol Federasyonu'nun kurulması, teşkilat, görev ve yetkilerine ait esas ve usuller 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun'da düzenlenmiştir. Gerek 5894 sayılı Kanun ve gerekse FIFA ve UEFA kurallarına göre Türkiye Futbol Federasyonu özerk olup, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın federasyon kararları ve işlemleri üzerinde hiyerarşik veya idari vesayet yetkisi bulunmamaktadır. Bu sebeple TFF ile ilgili başvurulara Gençlik ve Spor Bakanlığınca yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmadığından söz konusu başvurunuzu doğrudan Türkiye Futbol Federasyonu’na yapmanız gerekmektedir.
Bilgilerinize sunulur."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...