Tgrt Haber

Fikret Orman gündem değerlendirmesinde bulundu

30 Ekim 2017 20:12
Fikret Orman gündem değerlendirmesinde bulundu

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, lig ve Şampiyonlar Ligi'nden Jeremain Lens'e, Cenk Tosun'un transferinden hakem yönetimlerine kadar birçok konuda açıklamalar yaptı. Orman, çıraklığını babasının yanında, kalfalığını ise Süleyman Seba ile yaşadığını belirtirken şu anda ustalık dönemini yaşadığını vurguladı.

Fikret Orman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kendimi methetmeyi sevmem. Hem benim hem de Beşiktaş'ın genetiğinde yoktur bu. Zor bir dönemde geldik ve Beşitaş, morali düşük bir seviyedeydi. Umutlarını yitirmek üzere olan bir topluluk vardı. İşin mali tarafından daha ziyade ahlaki ve motivasyon tarafını toparlamak zor oldu. Önemli şeyler yaptığımıza inanıyorum. Çıraklık, ustalık gibi bir şey diyemem ancak çıraklığa babamın yanında Beşiktaş'ta başladı. Süleyman abi ile de çok kalfalık yaptım. Git-gel, getir-götür işlerini çok yaptım. Başkanlığımla beraber herhalde ustalık dönemindeyimdir."

"Ben sokağın içerisinde yürüyen biriyim. Beşiktaşlılar'la Fenerbahçeliler'le Galatasaraylılar'la yan yana geliyorum. Yönetim şeklimizle, rakiplere karşı üslubumuzla, her şeyimizle olumlu tepkiler alıyorum. Fanatizm olacak, farklı düşücneler olacak ancak başarılı bir yönetim götürdüğümüzü düşünüyorum. Bunda yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın büyük payı var. İlk başlardan itibaren arada değişiklikler olsa da genelde aynı kaldı yönetim kurulu. Hepimiz de çok tecrübelendik."

"Beşiktaş'ın gündeminde şu anda seçim yok, ilk seçim 2019'da. Rakiplerimizin seçimleriyse bildiğim kadarıyla 6 ay sonra. Bizim gündemimizde bulunmuyor. Onun için adaylık açıklamasıyla ilgilenmiyorum. Gündemimizde Avrupa'da daha iyi yerlere gelmek var. Bu sene üst üste 3. şampiyonluğumuzu almak var. Dünya genelinde 100 milyon taraftar sayısının üzerine çıkmak var. Gündemlerimiz böyle. Seçim, gündemimizde olmadığı için 'Kararımı vermedim' dedim. Hakikaten de vermedim! Spor siyaset gibidir, 48 saat bile çok uzun bir süreçtir. Karara o gün bakmak lazım. Çok başarılı olduğunuzu düşündüğünüz bir süreçte her şey bir anda değişebilir. Bunun maç sonuçlarıyla alakası yok. Biz işimizi iyi yapma gayretindeyiz.

Fikret Orman gündem değerlendirmesinde bulundu

ŞAMPİYONLUK YORUMU

"Henüz ligin başındayız, köprünün altından daha çok sular akacaktır. Türkiye'de Süper Lig her geçen gün daha kaliteli olma yolunda ilerliyor. Herkesin daha istekli olduğu döneme doğru gidiyor. Şu ülke puanını yukarı çıkarabilirsek ve Şampiyonlar Ligi'ne iki üç, Avrupa Ligi'ne dört beş takım gidebilirse ekonomik olarak en az yedi sekiz takımı yukarıda bir seviyede tutar, daha güzel rekabet olur. Onun için bunlara ağırlık vermek lazım. Herkes kazanmak için oynuyor. Biz tabii ki üç kulvarda birden mcüadele verdiğiğimiz için konsantrasyonumuz kayıyor. Üst üste üçüncü şampiyonluğu elde edeceğimizi düşünüyorum. Ligde Beşiktaş'ın rakibinin kendisi olduğunu düşünüyorum. Biz işimizi iyi yaparsak futbol takımı ve yönetim olarak olmamamız için de bir sebep olmadığını düşünüyorum."

"BEŞİKTAŞ İLE OYNAMAK RAKİP OYUNCULAR İÇİN İYİ BİR VİTRİN"

"Geçen senek ile bu seneki oyun arasında ayrım olduğu görüşüne çok katılmıyorum. İkiye ayırmak gerekiyor: Avrupa maçları ve Türkiye maçları. Türkiye'deki maçlarda daha çok bizim oyunumuzu bozma üzerine bir mücadele görüyoruz. Çok dar alanda oynanan bir maç oluyor, ouncularda ekstra bir motivasyon oluyor. Beşiktaş'a karşı oynamak kendileri açısından bir vitrin olduğu için ekstra motive oluyorlar. Bu futbol bazı oyuncuların performanslarında inişler çıkışlar oluyor ve bu da takımı etkiliyor. Bu maçtan sonra çok daha iyi olacağımızı tahmin ediyorum.

"Bizde oyuncu karakter yapısı oldukça üst düzeyde. Çocuklar çok iyi niyetli, pırlanta gibiler. Başlarında da gerçekten işine aşık, adalet duygusu çok yüksek olan, çok namuslu, tecrübeli bir teknik direktör var. Geçen seneye göre bir dezavantajımız var: Futbol takımının 20'ye yakın direkt oyuncusu var, herkes oynamak istiyor.  Bunu yönetmek de hem hocanın hem de bizim işimiz. Oyuncularda profesyonellik içerisinde hareket etmesi lazım. Uymadıkları takdirde cezalarını alacaklar. Çok büyürse olay disiplin cezaları alırlar. Ama çok problem olacağını düşünmüyorum. Bizim için şu an önemli olan Monaco maçı. Bu maçı da kazanıp bu gruptan çıkmayı garantilediğimiz takdirde, marta kadar olan Şampiyon Ligi sürecini yaşarsak, ondan sonrasında lig ve kupaya olan konsantrasyonumuz daha fazla olacaktır."

Fikret Orman gündem değerlendirmesinde bulundu

"NEGREDO TAKIMA KATKI SAĞLAYACAK"

"Alvaro Negredo'nun takıma katkı sağlayacağını düşünüyorum. Geçen sene Vincent Abobuakar için devre arasında 'Nereden buldunuz bunu?' deniyordu, marta geldiklerinde 'Bonservisini alalım' dediler. Adaptasyon süresi biraz sürer. Medel'le ilgili de aynı fikirdeyim. Keza Lens çok kaliteli bir oyuncu, zaten üzerinde konuşulacak bir durum yok. Devre arasında daha da rekabet artacak. Gökhan Töre geliyor, özellikle kanatlar açısından baktığımız zaman. Defans blokuna bir transfer yapacağız kesin. Vida, tornovida hepsi olacaktır yani. İnşallah daha rekabetçi olacaktır. Lig de uzun maraton, bunun içerisinde kırmızı kartlar var, sakatlıklar var, kadroyu böyle geniş tutmanızın amacı da bir yerde o"

"LENS 4 YIL DAHA BİZİMLE"

Lens inanılmaz derecede iyi bir çocuk. Bizim takıma adapte olması biraz zaman aldı çünkü bizden önceki takımlarda direkt oynadı, geçen sene de dahil. Onun moral bozukluğu olabilir ancak onun tartışılacak bir tarafı yok. İnanılmaz derecede kalitesi, üstün meziyetleri var. Adaptasyonu biraz süre alabilir, olabilir normal bunlar. Lens bizim sözleşmesini aldığımız bir oyuncu. Bu sene bir kiralama yaptık bir dahaki sene satın almasını yapacağız. Bizim için önemli şeyler, bugün basına da açıklama yapmış. Doğru karakterli iyi oyuncular, Allah yardım eder, onlarda işlerini yaparlar. Lens'ten faydalanacağımızı düşünüyorum."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...