Tgrt Haber

‘Filenin Sultanları’ yurda döndü: Bu zirve değil; başarı hikayemizin başlangıcı

18 Temmuz 2023 17:40 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 17:40
‘Filenin Sultanları’ yurda döndü: Bu zirve değil; başarı hikayemizin başlangıcı

Voleybol Milletler Ligi’nde tarihi bir başarıya imza atarak zaferle dönen A Milli Kadın Voleybol Takımı, kupayı ülkemize getirerek yurda dönüş yaptı. Ay-yıldızlı taraftarlar, milli sporcuları iniş yaptıkları İstanbul Havalimanı’nda coşkuyla karşıladı. Ayağının tozuyla havalimanında açıklamada bulunan Kaptan Eda Erdem, “Bu başarı, bu takımın zirvesi değil, başarı hikayemizin başlangıç noktası” diye konuştu.

Voleybol​ Milletler Ligi’nin finalinde Çin’i 3-1’le deviren A Milli Kadın Voleybol Takımı hem kupanın ve altın madalyanın sahibi oldu, hem de Türkiye’yi dünya sıralamasında 1’inci sıraya yükselterek tarihi bir başarının mimarları oldu.

Oldukça büyük bir kalabalığın karşıladığı A Milliler’in kaptanı Eda Erdem, havalimanına adım atar atmaz yaptığı açıklamada, “Bu başarı, bu takımın zirvesi değil. Bu, bizim başarı hikayemizin başlangıç noktası” diye konuştu.

Kaptan Eda Erdem’in açıklaması şöyle oldu:

“İki sene önce Olimpiyatlar’daki Kore maçından sonra yine buradaydık. Hatırlarsınız ki hepimiz çok üzgündük. O zaman da ‘Bu hisleri tekrar yaşamak istemiyorsak yapmamız gerekenleri biliyoruz’ diye söylemiştim.

"KOÇ, BİZİ ŞAMPİYONLUĞA İNANDIRDI"

Bugün karşınızdayız, bizi şampiyonluğa inandıran bir koçla, her sayıyı şampiyonluk sayısı gibi oynayan bir takımla, bizi asla yalnız bırakmayan Federasyonumuz ve şampiyonluk kupamızla karşınızdayız.

"BU; BİZİM BAŞARI HİKAYEMİZİN BAŞLANGICI"

Bu takımın parçası olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Bu başarı Türkiye​ voleybolunun başarısını tarihe kazıdı ama bu başarı bu takımın zirvesi değil, bizim başarı hikayemizin başlangıç noktası. Bu tarihi başarıda benim de adımın olması mutluluk verici. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum.”

ÜSTÜNDAĞ: BU BAŞARIDA HERKESİN PAYI VAR

A Milli Takım’a verdiği destek oyuncular tarafından da sık sık dillendirilen ve Ay-yıldızlıları asla yalnız bırakmayan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da Eda Erdem’in ardından açıklamalarda bulundu.

Sevinci ve gururunu içtenlikle paylaşan Üstündağ’ın açıklamaları şu şekilde:

“Ülkemize böyle bir gurur yaşattığımız için çok mutlu ve çok gururluyuz. Bu başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu başarıda basından taraftara kadar herkesin çok büyük payı var. Kulüplerimizin payı var.

"AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA DA HEDEFİMİZ ALTIN MADALYA"

Ülkeye böyle bir şampiyonluğu ilk defa getirdik. İlk defa böyle bir şampiyonluk yaşıyoruz. Bu gururla yaşamak güzel bir şey. Bu yolun başındayız, bu bir başlangıç. Bu sezon iki önemli turnuvamız daha var. Bir haftalık aradan sonra Avrupa Şampiyonası başlayacak, orada da altın madalya hedefliyoruz.

"DÜNYA SIRALAMASINDA BİRİNCİ SIRAYA YÜKSELDİK"

Artık hedefimiz altınlarla ülkeye dönmek. Avrupa Şampiyonası’ndan sonra Olimpiyat elemeleri oynanacak, orada da hedefimiz altın. Burada şampiyon olmakla kalmadık, tarihimizde ilk defa dünya sıralamasında birinci sıraya yükseldik, bu da çok önemli.”

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...