Tgrt Haber

Filistin'e destek veren Celtic'e UEFA'dan ceza! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 Kasım 2023 20:34 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 20:45

İskoçya temsilcisi Celtic Kulübünün "Yeşil Tugay" (Green Brigade) grubuna üye taraftarların, İsrail tarafından abluka altına alınan Gazze'ye destek vermesi sonrası UEFA'dan ceza aldı. Yaklaşık 60 bin taraftar tribünlerde Filistin bayrağı açıp Gazze'ye destek olmuştu. 

Şampiyonlar Ligi​'nde Atletico Madrid​ ile oyanan maçta Filistin​'deki sivillere destek amacıyla bayrak açan ve tezahüratlarda bulunan Celtic​'e UEFA​ tarafından para cezası verildi. 

"SALDIRGAN MESAJI"

UEFA'nın yaptığı açıklamada göre iki takım arasında 2-2 eşitlikle sona eren 25 Ekim'de oynanan karşılaşma sırasında, ev sahibi Celtic taraftarının Filistin lehine yaptığı tezahüratlar ve açtığı pankartların "saldırgan içerikli tahrik edici mesaj" olarak değerlendirilmesi nedeniyle söz konusu ceza verildi.

İskoçya temsilcisi, tribünler arasında boş bırakılması gereken alanların doldurulması ve havai fişek kullanımı nedeniyle toplam 11,500 avro daha fazla para cezasına çarptırıldı. Atletico Madrid'e ise havai fişek kullanımından dolayı 3,000 avro para cezası uygulandı.

Celtic taraftarları, Atletico Madrid'i ağırladıkları maç sırasında "Yürü, yürü; yüreğindeki umutla; ve asla yalnız yürümeyeceksin!" sloganlarıyla coşkulu bir atmosfer oluşturdu ve stadyumu Filistin bayraklarıyla süsledi.

Uzun yıllardır Filistin'e destek veren Celtic, daha önce de benzer sebeplerle UEFA tarafından para cezalarına çarptırılmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Al aksa22 Kasım 2023 23:13

Celtic büyüksün

Sonraki Haber Yükleniyor...