Tgrt Haber

Filistin'e destek veren futbolcuya gözaltı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Kasım 2023 19:24 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 19:34
Filistin'e destek veren futbolcuya gözaltı

Nice takımında forma giyen Cezayirli futbolcu Youcef Atal, geçen ay sosyal medyada Yahudilere hakaret içeren bir video paylaşan kişinin videosunu kendi hesabından paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Fransa Ligue 1​ kulüplerinden Nice​'in oyuncusu olan Atal, İsrail karşıtı paylaşımı sebebiyle "nefrete kışkırtma" suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında dün Nice kentinde gözaltına alındı.

Atal, ifade verdikten sonra bugün hakim karşısına çıkarılacak. Geçtiğimiz ay yaşanan olayın ardından, futbolcu paylaşımını silmesine ve özür dilemesine rağmen Nice takımı tarafından kadro dışı bırakılmıştı.

Nice Savcılığı, 16 Ekim tarihinde Atal hakkında "nefrete kışkırtma" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

NE OLMUŞTU?

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nice, sosyal medya hesabından Filistin’e destek mesajı yayınlamasının ardından Cezayirli futbolcu Youcef Atal’ın kadro dışı bırakıldığını açıklamıştı.

Fransız takımının, konuyla ilgili resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Youcef Atal’ın paylaşımını hızla geri çektiği ve hatasını anladığı bildirilmişti. 

Açıklamada, Cezayirli futbolcuya spor otoriteleri tarafından verilebilecek cezalar öncesinde ilk olarak kulübün disiplin cezası verdiği duyurulmuştu. Atal'ın bu davranışından dolayı bir sonraki açıklamaya kadar kadro dışı bırakıldığı ifade edilmişti.

27 yaşındaki futbolcu, bu sezon Nice formasıyla ligde 6 maçta görev alırken, 1 kez gol sevinci yaşadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...