Tgrt Haber

Formula 1 pilotu Lewis Hamilton'dan dünyaya Gazze tepkisi: Sadece seyrediyorlar

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: F1 Journaal
05 Aralık 2023 00:01 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 00:13
Formula 1 pilotu Lewis Hamilton'dan dünyaya Gazze tepkisi: Sadece seyrediyorlar

Formula 1'in efsane pilotu ve 7 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton, Gazze'de hayatını kaybeden çocukların haberini gördükçe hayal kırıklığı yaşadığını belirtti. Bölgede yaşananları gördükçe yarışa odaklanmanın zor olduğunu söyleyen Hamilton, "Dünya sadece seyrediyor. Çatışmalar devam ederken hükümetlerin çabasız olmasını görmek son derece üzüntü verici" dedi. 

Formula 1​'in efsane pilotlarından Lewis Hamilton​ ülkelerin İsrail ve Fİlistin​ arasındaki savaşı ele alış biçimi sebebiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Bölgede yaşananları gördüğünde yarışmaya odaklanmanın zor olduğunu ifade eden Büyük Britanyalı pilot, "2023'te yaşadıklarımız ve geçmişte yaşananlara baktığımızda hiçbir şey öğrenmediğimiz izlenimine kapılıyoruz" dedi. 

İsrail'in Gazze​'deki çocuk katliamları hakkında da konuşan Hamilton, "Bizim için garip bir dönem çünkü biz burada bir tür sanuftayız. Küçük sanufta çok pozitif bir atmosfer var ama her gün binlerce çocuğun öldüğünü ve buna karşı yapacak hiçbir şey olmadığını bilmek, çok zor olduğu bir durum" diyerek üzüntüsünü belirtti.

Geçmişte yaşanılanlardan ders alınmadığını belirten dünyaca ünlü pilot, "Dünya sadece seyrediyor. Çatışmalar devam ederken hükümetlerin çabasızlığını görmek son derece üzüntü verici. 2023'te yaşadıklarımız ve geçmişte yaşananlara baktığımızda hiçbir şey öğrenmediğimiz izlenimine kapılıyoruz." diyerek serzenişte bulundu. 

"YAŞANANLARIN KARŞISINDA POZİTİF OLMAK YORUCU"

Hamilton, tüm bu olayların onu duygusal olarak tükenmiş hissettirdiğini ancak gelecek sezon için de hazırlıklar yaptığı belirtti.

"Henüz yorulmadım" diyen Hamilton, "Açıkçası uzun bir sezon oldu. Dünyadaki tüm bu yaşananlara karşın, yıl boyunca pozitif bir zihniyeti korumak oldukça yorucu oldu" diye konuştu.

"HASTANE SALDIRISININ HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ"

Hamilton, daha önce de yaptığı açıklamada İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden masum insanlar için üzüldüğünü söylemiş ve "Yaşanan acı ve kayıpların boyutu gerçekten yıkıcı ve masum insanların, özellikle de çocukların kasıtlı olarak hedef alınmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bunu kabul edemeyiz" şeklinde konuşmuştu. 

Kaynak: F1 Journaal

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gelecek 5 Aralık 2023 00:33

MaşaAllah çok doğru söylemiş.

Sonraki Haber Yükleniyor...