Tgrt Haber

Fransız köklü kulüplerinden Monaco satılıyor

Editör: Furkan Günler / Kaynak: Beinsports
22 Ocak 2024 20:53 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 23:08
Fransız köklü kulüplerinden Monaco satılıyor

Fransa'nın köklü takımlarından Monaco için yeni bir gelişme yaşandı. 2011 yılında Monacı'nun yüzde 66'sını satın alan Dimitri Rybolovlev takımı satmak istiyor.

13 yıl önce Aralık 2011'de Monaco​'yu satın alan Rus milyarder Dmitry Rybolovlev takımı adeta değiştirmişti.

Dmitry Rybolovlev takımı satın aldığında Monaco Ligue 1​'den Ligue 2'ye düşmüş ve tarihinin en kötü zamanlarını geçiriyordu.

BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTI

Takımı bir üst lige çıkarmak için büyük yatırımlar yapan Rus milyarder önce takımı tekrar Ligue 1'e çıkarmış ardından önemli transferler yapmaya başlamıştı.

Falcao, James Rodriguez gibi zamanın yıldız isimleri transfer edilmiş. 2016/2017 sezonunda ise Bernardo Silva, Benjamin Mendy, Radamel Falcao, Fabinho ve Kylian Mbappe önderliğinde ligde şampiyon olunup Şampyonlar Ligi'nde yarı finale çıkma başarısı gösterilmişti.

Fransız köklü kulüplerinden Monaco satılıyor

TAKIMI SATMA YETKİSİ VERDİ

Foot Mercato'nun haberine göre Dmitry Rybolovlev, Manchester United​, Chelsea ve Lyon kulüplerinin başvurduğu, kulüp satışlarında yer alan Fransız yatırım bankası olan Raine Group Bankası'na yetki verdi.

Dmitry Rybolovlev'in geçmişte takımı satması beklenilmezken yakın zamanda bazı yatırımcıların takıma ilgi göstermesi Rus milyarderin fikrini değiştirdi.

Monaco bu sezon Fransa Ligue 1'de 4. sırada yer alıyor.

Kaynak: Beinsports

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...