Tgrt Haber

TFF'nin binasına saldırı sonrası futbol camiasından birliktelik mesajı: Her zaman kol kola olursak bizi hiç kimse yıkamaz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Eylül 2022 18:25 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 19:19
TFF'nin binasına saldırı sonrası futbol camiasından birliktelik mesajı: Her zaman kol kola olursak bizi hiç kimse yıkamaz

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki merkez binasına yapılan silahlı saldırının yankısı sürüyor. Gerçekleştirilen saldırı sonrası kulüp başkanları, teknik direktörler ve futbolcular birliktelik mesajı verdi. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, saldırının Türk futboluna yapıldığını vurguladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de yaptığı açıklamada, "Her zaman kol kola olursak bizi hiç kimse yıkamaz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’da bulunan binasına 1 Eylül’de akşam saatlerine doğru silahlı saldırı​ gerçekleştirilmişti. Silahtan çıkan mermiler Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi​'nin odasına, toplantı yapılan odaya ve binanın muhtelif yerlerine isabet etmişti.

SAVCILIK TALİMATIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

Olay sırasında ve sonrasında alkollü oldukları tespit edilen şüpheliler C. U. ile O. G., Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulandı. Polis soruşturma kapsamında bu kişilerle irtibatlı olduğu tespit edilen H.Ç.'yi de yakaladı. Olayla ilgili gözaltına alınan bir kişi daha ise savcılık talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

FUTBOL CAMİASINDAN BİRLİKTELİK MESAJI

Futbol camiasında halen yankılarının sürdüğü silahlı saldırı sonrası kulüp başkanları, teknik direktörler ve futbolcular birliktelik mesajı verdi.

Ziyarete Beşiktaş Kulübü’nden Başkan Ahmet Nur Çebi, Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ve futbolcu Josef de Souza, Galatasaray’dan başkan Dursun Özbek, Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, Teknik Direktör Okan Buruk ve takım kaptanı Fernando Muslera, Fenerbahçe’den başkan Ali Koç, yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki, Teknik Direktör Jorge Jesus, Operasyon Direktörü Mario Branco ve takım kaptanı Altay Bayındır’ın yanı sıra diğer kulüplerin başkanları, yöneticileri, teknik direktörleri ve bazı futbolcular katıldı.

GALATASARAY ADASI'NA SİLAHLI SALDIRI VE ANKARAGÜCÜ-BEŞİKTAŞ MAÇINDA YAŞANANLARA DA DEĞİNİLDİ

Toplantıda; Galatasaray Adası'na yapılan saldırı ve Ankaragücü - Beşiktaş maçında sahaya giren saldırganın konusu da masaya yatırıldı. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç'un talebi üzerine Riva​'daki geçmiş olsun ziyaretinden önce kulüplerin toplantı yaptığı öğrenilirken, bu toplantıda son dönemde yaşanan olaylar ve ekonomik sıkıntılar üzerinde duruldu.

Türk futbolunun tüm paydaşlarının yer aldığı fotoğraf çekiminin ardından Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç ile kulüp başkanları ve yöneticiler, basın mensuplarının karşısında TFF​ Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF yönetimine geçmiş olsun dileklerini ileterek, mesajlarını paylaştılar.

TFF'nin binasına saldırı sonrası futbol camiasından birliktelik mesajı: Her zaman kol kola olursak bizi hiç kimse yıkamaz

ALİ KOÇ: BAKANLIKLARIN KONUYU AÇIĞA ÇIKARTACAĞINDAN HİÇBİR ŞÜPEMİZ YOKTUR

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Ali Koç, “Kulüpler Birliği Vakfı adına başkana, yönetim kurulu üyelerine, tüm çalışanlarına, Türk futboluna geçmiş olsun diyorum. İnşallah bir daha tekrarlanmayacak bir olaydır. Ama sadece futbolun paydaşları değil, tüm halkımızı rahatsız eden bir konuyla karşı karşıyayız. Bakanlıklarımızın konuyu en ince detayına kadar irdeleyip olayları açığa çıkartacağından hiçbir şüphemiz yoktur" dedi.

BÜYÜKEKŞİ: HER ZAMAN KOL KOLA OLURSAK BİZİ HİÇ KİMSE YIKAMAZ

Ziyarete gelen başkan, teknik direktör ve futbolcuların kendilerine güç kattığını ifade eden Türkiye Futbol Federasyonu​ Başkanı Mehmet Büyükekşi ise yaptığı açıklamada, “Perşembe günü meydana gelen olaydan sonra başta cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız olmak üzere, birçok başkanımız özellikle mesaj atarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bugün de başkanlarımızın tümü, futbolcularımız, teknik direktörlerimiz buraya gelerek bize güç kattılar. Ben şunun altını çizmek istiyorum. Değerli başkanlar tek tek söz aldı. İçlerinden gelenleri bizlere söylediler. Biz; bir olursak, beraber olursak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Her türlü sorunun üstünden gelebiliriz. Federasyon olarak ilk günden beri yönetim kurulumuzla birlikte sorun yok, çare var diye yola çıkarak her türlü soruna çözüm bulmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Burada paydaşlarımız son derece önemli. Özellikle bir taraftan kulüplerimiz, hakemlerimiz, gözlemcilerimiz, temsilcilerimiz, kurul üyelerimiz, teknik direktörler ve taraftarlarımız, başkanımız da az önce bahsetti. Nasıl içerde fotoğraf çektirirken kol kola girdik, her zaman kol kola olursak bizi hiç kimse yıkamaz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...