Tgrt Haber

Galatasaray, Ajax'ı 2-1 yendi

11 Ocak 2014 07:02
Galatasaray, Ajax'ı 2-1 yendi

Galatasaray, Ajax'ı 2-1 yenerek THY Antalya Cup'ta adını finale yazdı.

Maçın ilk devresinde her iki takımda zaman zaman rakip kalelerde etkili ataklar üretirken Galatasaray, Burak'ın ayağından kazandığı golle ilk yarıyı rakibi karşısında 1-0 önde tamamlamayı başardı. Maçın ikinci devresine her iki takımda çok sayıda oyuncu değişikliği ile başlarken Galatasaray'ın yeni transferi Hajrovic ise oyuna dahil olan isimlerden birisi oluyordu. Ayrıca Galatasaray'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan bir diğer futbolcu Amrabat ise Mancini tarafından oyununn ikinci yarısında yine şans verilen oyunculardan birisi oldu. İlk yarıda etkili olan Galatasaray, maçın ikinci yarısının hemen başında Mike van der Hoorn'un şok kafa golüne engel olmadı ve mücadelenin 47. dakikasında Ajax oyunda 1-1 beraberliği yakaladı.
Daha sonrasında temsilcimiz rakip kaleye yüklenmeye başladı ve pozisyonlar üretmeye başladı. Galatasaray golü ararken Ajax ise kontra ataklar ile öne geçmeyi hedefliyordu. Ancak mücadelenin 66. dakikasında Galatasaray'ın A2 takımında kadroya çağrılan genç futbolcu olan İbrahim Coşkun, ceza yayından şık bir gole imza attı ve maçta Galatasaray'ı yeniden 2-1 öne geçiren futbolcu oldu. Gol sonrasında özellikle genç futbolcu İbrahim Coşkun'a büyük bir destek vardı. Maçta artık son anlara yaklaşılıyordu ve Galatasaray'ın yeni yıldızlarından Hajrovic, uzaktan enfes bir şut çıkarttı ancak kaleci topu zorlukla kornere çelmeyi başardı. Maçın en ilginç ve dikkat çekici pozisyonu ise maçın 88. dakikasında yaşandı ve Galatasaray'lı Sabri Sarıoğlu, yalaşık olarak 55 metre uzaklıktan neredeyse kendi yarı sahasında kalecinin öne çıktığı bir pozisyonda topu direk olarak kaleye yolladı ancak kaleci son anda topu kurtarmayı başardı. Maçın geride kalan zaman dilimi içerisinde başka gol olmadı ve karşılaşmayı Galatasaray 2-1 kazandı ve fialde Celtic ile mücadele etme hakkını kazandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...