Tgrt Haber

Galatasaray şampiyonluk için iddialı

12 May 2015 21:45
Galatasaray şampiyonluk için iddialı

Süper Lig'de lider Galatasaray, Mersin İdmanyurdu deplasmanından 3 puanı almayı başardı ve zirvedeki yerini korudu.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Mersin İdmanyurdu ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Mersin Stadı'nda oynanan ve hakem Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı karşılaşma 1-0 Galatasaray üstünlüğüyle sonuçlandı ve sarı-kırmızılılar son 3 haftaya lider girdi.Sarı-kırmızılılar'a bu kritik deplasmanda 3 puanı getiren gol 16. dakikada Yasin Öztekin'den geldi. Bu galibiyetle Galatasaray puanını 70'e çıkardı ve haftayı lider bitirmeyi garantiledi. Mersin İdmanyurdu ise 43 puanda kaldı.Süper Lig'in 32. haftasında Mersin İdmanyurdu Fenerbahçe'yi konuk edecek. Galatasaray ise Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

GALATASARAY'IN KALAN SON 3 MAÇI

Gençlerbirliği, Beşiktaş, Çaykur Rize (D)

ÜST ÜSTE 4. GALİBİYET

Mersin İdmanyurdu maçını 1-0 kazanan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de üst üste 4. galibiyetini elde etti.

Ligin 27. haftasında deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 yenilen sarı-kırmızılı takım, daha sonra oynadığı maçlarda Gaziantepspor ve Torku Konyaspor'u 1-0, Akhisar Belediyespor'u da 2-0 mağlup etmişti.

Galatasaray, ayrıca galip geldiği son 4 karşılaşmada kalesini gole kapattı.

YASİN'DEN ŞIK GOL!

Galatasaray, zorlu Mersin deplasmanında Yasin Öztekin'in 16. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Atağın devamında Emre'nin pasında Servet'i de çalımlayarak sağ kanattan ceza alanına giren Yasin'in dar açıdan sol köşeye etkili şutunda top ağlara gitti.

MUSLERA KALESİNDE DEVLEŞTİ

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, özellikle maçın ilk yarısında kalesinde harikalar oluşturdu. 24. dakikada ceza alanı içi sağ çaprazından karşı karşıya pozisyonda Pedriel şutunu çekti ama Muslera top iyi uzadı ve topu çeldi. Ardından seken top yükseklik kazanıp kaleye yöneldi ama Muslera topa adeta bir kedi edasıyla zıpladı ve topu son anda kornere çeldi.

32. dakikada yine sahneye çıkan Muslera bu kez yine Pedriel ve Oktay'a geçit vermedi.

------------------------

Mersin İdmanyurdu: 0 - Galatasaray: 1

Stat: Mersin

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Çimen

Mersin İdmanyurdu: Muammer Yıldırım, Serkan Balcı, Mitrovic, Servet Çetin, Vederson, Murat Ceylan (Dk. Efe Halil Özarslan), Khalili (Dk. 72 Futacs), Nakoulma, Oktay Delibalta, Pedriel (Dk. 79 Tita), Welliton

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Selçuk İnan, Melo, Yasin Öztekin (Dk. 82 Umut Bulut), Emre Çolak (Dk. 60 Olcay Adın), Sneijder (Dk. 90+3 Yekta Kurtuluş), Burak Yılmaz

Gol: Dk. 16 Yasin Öztekin (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 23 Oktay Delibalta, Dk. 73 Vederson (Mersin İdmanyurdu), Dk. 45 Hakan Balta, Dk. 63 Melo, Dk. 86 Sneijder Dk. 90+2 Muslera (Galatasaray)

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...