Tgrt Haber

Galatasaray'da Ünal Aysal Düğümü

03 Nisan 2015 05:58
Galatasaray'da Ünal Aysal Düğümü

Galatasaray'da kongre kulisleri şimdiden ısındı. Ünal Aysal'ın tavrı tüm dengeleri değiştirecek.

Adaylıkta ismi geçen Dursun Özbek, Hamdi Yasaman ve Mehmet Helvacı, Ünal Aysal’ın tavrına göre bir strateji belirleme kararı aldı. Adaylığını resmen açıklayan Adnan Öztürk ve Turgay Kıran kimlerin rakip çıkacağını merak ediyor. Ali Dürüst cephesinde ise değişen bir şey yok. Galatasaray kulübünde 23 Mayıs’ta yapılacak olan başkanlık seçimi öncesinde, kongre oyunları erken başladı... Sezonun bitmesine 9 hafta kala liderlik koltuğunda oturan ve ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile kıyasıya bir yarış içerisinde bulunan Sarı- Kırmızılılar’da, başkanlık koltuğu için 6 kişinin isminin birden geçmesi kulisleri şimdiden hareketlendirdi. Ancak eski başkan Ünal Aysal’ın nasıl bir yol izleyeceği konusunda yaşanan belirsizlik, adayların elini kolunu bağlıyor.

DURSUN ÖZBEK AYSAL'A GÖRE!
Ünal Aysal’ın mali kongrede ibra edilmesinin ardından önünün açılması ile birlikte geri dönüş için olumlu sinyaller vermesi üzerine beklemeye geçen bazı adayların, eski başkanın tutumuna göre karar vereceği belirtiliyor. Bu adayların en başında da mevcut başkan yardımcısı Dursun Özbek geliyor. Özbek’in başkan adaylığını birkaç kez telaffuz etmesine ve resmi olarak aday olduğunu açıklamak istemesine karşın, Aysal’ın aday olması durumunda bu kararından vazgeçeceği ve eski başkanın yönetimine girebileceği konuşuluyor.

HAMDİ YASAMAN İŞARET BEKLİYOR
Ünal Aysal’ın aday olup olmaması, mevcut yönetimde ikinci başkanlık yapan ve yeni dönemde başkanlık hayali kuran Hamdi Yasaman’ı da yakından ilgilendiriyor. Duygun Yarsuvat ile anlaşamayan ve daha önce iki kez istifa etmesini isteyen Yarsuvat’a olumsuz yanıt veren Yasaman, Aysal’dan başkanlık için destek bekliyor. Aysal ile yakın dost olan ve eski başkanın aday olması durumunda yönetimine de girebileceği öğrenilen Yasaman’ın, Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak ile anlaşamadığı biliniyor.

MEHMET HELVACI DESTEK ARIYOR
Adnan Polat döneminde başkanla yaşadığı anlaşmazlıklarla dikkat çeken Mehmet Helvacı da 23 Mayıs’ta yapılacak seçim için Ünal Aysal’ın kararını bekliyor. Aysal aday olursa yarışa girmeyecek olan Helvacı’nın, Aysal’ın “Yokum” demesi halinde ise destek bulması durumunda seçime girebileceği konuşuluyor.

ÖZTÜRK KARARLI
Başkanlığa aday olacağını ilk açıklayan isim olan Adnan Öztürk, eğer Ünal Aysal yarışa girerse, eski başkanına rakip olacak. Başkanlığa resmen aday olduğun açıklayan eski başkan yardımcısı, Aysal’la geçmişte birçok anlaşmazlık yaşamış, son şampiyonluk sonrası yaşanan seçimde Ali Dürüst’le birlikte yönetime alınmamıştı. Adnan Polat’la girdiği yarışı kaybeden Öztürk, kim seçime girerse girsin bu kez ipi önde göğüsleyeceğini düşünüyor.

ALİ DÜRÜST SÜREN'İ İSTİYOR
Geçtiğimiz kongrenin kilit isimlerinden olan ve Sportif A.Ş. yönetim kurulu üyeliği görevini üstlenen Ali Dürüst, aday olmayı yine düşünmüyor. Ancak Dürüst’ün başkan olmasını istediği tek bir isim var, o da Faruk Süren... Süren’le birlikte çalıştığı yıllarda üst üste 4 şampiyonluk yaşayan, bir UEFA ve bir de Süper Kupa’yı kaldıran Dürüst, eski başkanı yeniden aday olması için ikna etmeye çalışıyor. Süren’in bu teklife ‘evet’ demesi durumunda Dürüst’ün tüm desteğini ikinci başkanlığını yapacağı Süren’e vereceği belirtiliyor.

KIRAN BEKLEMEDE
İlk adaylığını açıklayan isim olan Turgay Kıran, geri çekilmeyi düşünmüyor. Kıran, bir yandan yönetim listesi için çalışmalarını devam ettirirken, diğer taraftan Adnan Öztürk’le birlikte yarışacakları rakiplerini bekliyor. Turgay Kıran, aynı Adnan Öztürk gibi göreve gelmeleri halinde Hamza Hamzaoğlu’yla devam edeceklerinin sinyalini vermişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...