Tgrt Haber

Galatasaray'dan men kararına ilk açıklama

02 Mart 2016 17:20
Galatasaray'dan men kararına ilk açıklama

Galatasaray Sportif AŞ, UEFA tarafından verilen cezayla ilgili Borsa İstanbul'a bildirim yaptı.

Galatasaray Sportif AŞ, UEFA Finansal Kontrol Kurulu tarafından finansal fair play kriterleri yerine getirilmediği gerekçesiyle futbol takımına verilen, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili Borsa İstanbul'a bildirimde bulundu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "UEFA Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonunun verdiği karar, bugün itibarıyla kulübümüze bildirilmiştir. UEFA'nın kararı, kulübümüzün 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında mali kriterlere uymadığı gerekçesiyle, 1 yıl süreyle UEFA turnuvalarından men edilmesi yönündedir" denildi.

"CAS'a gidilip gidilmeyeceği kamuoyuyla paylaşılacaktır"

Cezanın, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı'nın UEFA turnuvalarına katılım hakkı elde etmesi durumunda 2016-2017 sezonunda geçerli olacağı, aksi halde 2017-2018 sezonunda uygulanacağı belirtilen açıklamada, "Şayet her iki sezonda da Avrupa kupalarına katılım sağlanamazsa, ceza çekilmiş kabul edilecek ve 2018-2019 sezonundan itibaren kupalara katılmama gibi bir yaptırım söz konusu olmayacaktır. Kararla ilgili CAS'a gidilip gidilmeyeceği yönündeki durum, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi.

UEFA Finansal Fair Play İnceleme Kurulunun tavsiyesinde yer alan cezanın artı 1 yıllık bölümünün, mali yapıdaki düzelme dikkate alınarak uygulanmayacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"UEFA, önümüzdeki dönemde de Galatasaray'ın mali yapısını ve maaş giderlerini izlemeye devam edecektir. Gelinen nokta itibarıyla çıkan sonucu kötünün iyisi olarak değerlendirmek mümkün olsa da, bu karar hem bu süreci cezasız olarak geçmek adına çaba sarf eden yönetimimizi hem de kuruluş ilkesi Türk olmayan takımları yenmek olan köklü camiamızı derinden üzmüştür."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...