Tgrt Haber

Halil Umut Meler'in 'provokasyon' iddiasına Emre Belözoğlu'ndan jet cevap

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2023 10:49 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 14:26

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın yumruklu saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler'in olayların azmettiricisi olarak gösterdiği Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Meler'in iddialarına cevap verdi. Yaşananlardan dolayı Meler'in yanına gidip defalarca özür dilediğini savunan Belözoğlu, yan hakemin de o ana şahit olduğunu söyledi. Öte yandan Emre Belözoğlu'nun Halil Umut Meler'den özür dilediği anın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitimiyle Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve beraberindekilerin saldırısına uğrayan Halil Umut Meler, Türk futbolunu sarsan skandalla ilgili açıklamalarıyla yeniden gündeme oturdu.

Maçın bitiminin ardından hakeme parmak salladığı görüntüleri kameralara yansıyan Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun saldırının azmettiricisi olduğunu belirten Halil Umut Meler, verdiği bir röportajda yaşananlardan dolayı Belözoğlu'nu provokatörlükle suçladı.

Meler'in sert açıklamalarına Emre Belözoğlu'ndan jet cevap geldi. Saldırıdan sonra Halil Umut Meler'in yanına gidip 3 defa özür dilediğini söyleyen Belözoğlu, o anlara maçın yardımcı hakeminin de tanıklık ettiğini dile getirdi.

BELÖZOĞLU'NDAN HALİL UMUT MELER'E CEVAP

Haber Global'e konuşan Emre Belözoğlu, “Olayı duyunca sahaya çıktım ve Halil Umut Meler’e sarıldım. Koridorda da üç kez kendisinden yaşananlardan dolayı özür diledim. Daha sonra kendisini aradım, istirahatte olduğu için yardımcı hakemiyle konuştum. Yardımcı hakemi de bana ‘Ben şahidim koridorda yanımıza gelerek bize destek oldunuz. Yerde vuranlara da bağırarak, nerede sizin delikanlılığınız, diye tepki gösterdiniz.' dedi. Kendisi de bana teşekkür etti. Gerekli açıklamaları yarın maçımızdan sonra da yapacağım” ifadelerini kullandı.

Halil Umut Meler'in 'provokasyon' iddiasına Emre Belözoğlu'ndan jet cevap

"DİLEDİĞİM ÖZRÜN KARŞILIĞI OLMADI"

Öğle saatlerinde konuya ilişkin bir de Ankaragücü tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Emre Belözoğlu şöyle konuştu:

"Ben olaya vakıf olduğumda soyunma odasındaki kendi odamdaydım. Yardımcılarım ilettikten sonra sahaya çıktım. Halil hoca (Halil Umut Meler) ve ekibinin yanına giderek üzgün olduğumu ifade ettim. Daha sonrasında da koridorda tekrar karşılaştık ve kendilerine sarılıp çok üzgün olduğumu söyledim. Takımım adına, hocanın adına üzgün olduğumu belirttim. Takımım adına kendisinden yanlış hatırlamıyorsam 3-4 kere özür diledim. Ama biraz önce söylediğim yere geliyoruz. Dilediğimiz özrün herhalde pek karşılığı olmadı.

"MELER KENDİSİNİ ELE VERDİ"

Üzülerek söylemek zorundayım ama kendisini ele vermiş, kamuoyuna da yakalanmış oldu. Halil Umut Meler, hem hoca olarak hem sportif direktör hem de sporcu olduğum süreçte kendisinin bahsettiği olaydan sonra 14 tane maçıma birinci hakem görevi olarak atanmış. Hiç böyle bir olayımız olmadı. Hiçbir şey yaşanmadı. Biz hayır olan şeyleri genelde hatırlamaya çalışıyoruz. Bize kin olarak gelecek olayları hatırlamamaya, unutmaya gayret eden bir yapıda bir insanım."

Belözoğlu, hayatı boyunca aksiyonun içinde ani kararlar aldığı için Türk futbolunda "kötü çocuk" olarak anıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hayatım boyunca plan yaparak hiçbir maça çıkmadım. Bu planın içinde de olacak birisi değilim. Beni seven, sevmeyen herkes de bilir ki ben kendi işimi kendim hallederim. Kimseyi de kullanmam. Sayın başkanımız da kimsenin talimatıyla iş yapacak bir şahıs değildir. Kendisi bu kulübe çok fazla maddi ve manevi emeği olmuş bir insandır. Bunu da dile getirdim. Başkanımız tarafından kırmızı çizgilerin aşıldığını ilettim. Bütün yaşanılmış olayların hakemler üzerindeki değerlendirmelerin de sadece bir şahsa, sayın başkanımıza yüklenerek sanki hesap kesilecekmiş gibi bir ortamın da olmasının sağlıklı olmadığını da ifade ettim. Gelinen noktada ne yazık ki üzgünüm. Halil hoca adına, Türk futbol adına, bir spor adamı olarak üzgünüm.

Kendisi de yapmış olduğu röportajda ailesinden ve kendisinden de özür dilenmediğine dair ifadeleri var. Ancak yakında görüntüler de çıkar. Kendisinden özür dilediğime dair görüntüler de çıkacak. Futbol, hiç kimsenin ailesinden de daha değerli değildir. Kendisinin de ailesiyle beraber çok sağlıklı, huzurlu bir yaşantısı olmasını temenni ediyorum. Bu iyi dileklerimi de kendisine ileteyim. Bence haklı olanın acelesi yok. Kendisi bence çok acele etti.

Halil Umut Meler'in 'provokasyon' iddiasına Emre Belözoğlu'ndan jet cevap

"MAÇTAN SONRA TELEFONLA ARADIM"

Maçtan sonra da telefonla aradım. Bana müsait olmadığını ilettiler. Bu algının gerçeğin önüne geçme hali bizim adımıza da yeterince yorucu olmaya başladı. Buradan bu mağdur olma durumundan da kendilerine bir pay çıkarma halinden Türk futbolunun vazgeçmesi gerekiyor. Bir ve beraber olarak, gerçekleri ortaya koyarak konuşulması gerekenlerin konuşulduğu sürece bence problemler aşılabilir.

Bunu da özellikle söylemek istiyorum, bir ara kendi maçlarını izlerse geçmişe dönük provokatif tarafın bizim olmadığını net bir şekilde görebilir. Ben bu maç da dahil olmak üzere kendisini provoke edecek hiçbir hal ve tavır içinde bulunmadım."

"BİR ŞEY YAPMAK İSTESEYDİM KİMSE DURDURAMAZDI"

Bir basın mensubunun "Halil Umut Meler açıklamasında 'Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut olmasaydı ne olacaktı?' sözlerini kullandı. Bu konuda ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine Belözoğlu, şu cevabı verdi:

"Bir şey yapmak isteyen direkt yan kulübedeki meslektaşına gitmez. Ben kendisine tebrik etmek ve geçmiş olsun demek amaçlı yanına gittim. Biz hakemle alakalı kendi içimizde bir değerlendirme yaptık. Benim orada hakeme gitme isteğimi ne meslektaşım ne de başka birisi durdurmadı. Durdurulmaya da ihtiyacım yok. Bir şey yapmak istersem beni de hiç kimse tek koluyla tutamaz. Geçmişte hata yapmış olan biri olarak samimice söylüyorum."

ÖZÜR DİLEME ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

MKE Ankaragücü tarafından maç sonunda soyunma odasına giden koridordaki güvenlik kamerası görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde teknik direktör Emre Belözoğlu'nun koridorda yanına gittiği hakem Halil Umut Meler'e sarılarak bir süre konuştukları görülüyor.

Halil Umut Meler'in 'provokasyon' iddiasına Emre Belözoğlu'ndan jet cevap

ANKARAGÜCÜ'NDEN EMRE'YE DESTEK

Meler'in konuşmalarına MKE Ankaragücü Basın Sözcüsü Aytekin de cevap verdi.

Aytekin, “11 Aralık tarihinde Çaykur Rizespor karşılaşması sonunda yaşanan olaylar adli yargı ve TFF’nin kurulları tarafından incelenmektedir. Sorumlular ile ilgili gerekli sevkler yapılmış olup, PFDK tarafından karar verilmiştir. PFDK kararları için kulübümüz tarafından Tahkim Kurulu'na itiraz hakkı kullanılacaktır. MKE Ankaragücü kulübü olarak yaşanan olaylara ilişkin Teknik Direktörümüz Emre Belözoğlu’nun ısrarla olayların içerisine çekilmeye çalışılmasını üzülerek takip etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olaylara ilişkin tutulan raporlarda Belözoğlu’nun isminin geçmediğini dile getiren Aytekin, “Hocamızın yapıcı tavrına karşı, yıllar önce verilen bir röportaj üzerinden algı oluşturmaya çalışan herkesi, kaos ortamındaki Türk futbolu adına sağduyuya davet ediyorum. Dönem mağduriyetler üzerinden hesap görme dönemi değil, birlik içerisinde Türk futbolunu kriz ortamından çıkarma dönemidir” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...