Tgrt Haber

Her Transferleri Ayrı Bir Olay! Toplam Bonservisleriyle Rekor Kıran 10 Futbolcu

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Türkiye
27 Ağustos 2023 21:41 - Güncelleme : 27 Ağustos 2023 21:55

Futbol, on birer oyuncudan oluşan iki takım arasında, kendine özgü küresel bir topla oynanan takım sporu ancak biliyoruz ki bundan çok daha fazlası. Futbolu, futbol yapan oynanan oyunudur ancak bir futbolcunun transferindeki en önemli kıstas elbette ödenen bedeldir. Artık futbol piyasası öyle devasa bir hale geldi ki ödenen bonservisler de bunla orantılı olarak adeta dudak uçuklatıyor. İşte kendisi için toplamda en çok bonservis bedeli ödenen futbolcular…

Bir futbolcunun transferindeki en önemli kıstas elbette ödenen bedeldir. Ve artık futbol piyasası öyle devasa bir hale geldi ki ödenen bonservisler de bunla orantılı olarak adeta dudak uçuklatıyor. 

Kariyeri boyunca kendisine en çok bonservis bedeli ödenen 10 futbolcu merak edildi. 

ZLATAN İBRAHİMOVİC

10.sırada geçtiğimiz aylarda futbolu bırakan, “yaşayan bir efsaneyim” diyerek kendini övme konusunda çok üst bir seviyeye çıkan ancak bunun hakkını da veren bir futbolcu var; Zlatan İbrahimovic. Hiç Şampiyonlar Ligi kazanamamasına rağmen büyük bir ikon olan Zlatan, Malmö, Ajax, Juventus, İnter, Barcelona, Milan ve son olarak Paris Saint Germain kariyeriyle toplamda 169.1 milyon Euro bonservis bedeli ödenen bir futbolcu. Bunlardan çok daha fazlası mıydı? Bence kesinlikle evet. Biz onu özlü sözleriyle ve olağanüstü golleriyle hatırlayacağız.

Her Transferleri Ayrı Bir Olay! Toplam Bonservisleriyle Rekor Kıran 10 Futbolcu

ANGEL Dİ MARİA

Real Madrid’de Ronaldo’nun, Milli takımda Messi’nin, PSG’de ise Neymar’ın arkasında kaldı. Elbette Di Maria’dan bahsediyorum. Müthiş dripling yeteneği, tekniği ve süratiyle karşısındaki savunmayı darmadağın edebilen bir sol açık. Di Maria, listemizin 9.sırasında yer alıyor. Bu zamana kadar 179 milyon Euro bedel ödenen oyuncu hak ettiği değeri görmeyen futbolcuların da başında geliyor. 

KYLİAN MBAPPE

Messi ve Ronaldo’nun devri bittiğinde konuşulacak isimlerin başında gelen oyunculardan biri. Kylian Mbappe nam-ı diğer Michelangelo. Listemizin 8.sırasında yer alıyor. 24 yaşındaki oyuncuya toplamda 180 milyon Euro bonservis bedeli ödendi. Ayrıca bu listenin en genç oyuncusu.

ANTOİNE GRİEZMANN

Atletico Madrid’de forma giyen Antoine Griezmann. Kariyerinin yüzde 95’ini İspanyol kulüplerinde geçiren Griezmann, aslında Mbappe ile eş değer bonservis bedeli ödenen bir golcü. Real Sociedad’dan Atletico Madrid’e oradan Barcelona’ya ve şimdi de son durağı yine Madrid’e… Şimdiye kadar toplamda 180 milyon bonservis bedeli ödendi Griezman için

PHİLİPPE COUTİNHO

Beklenen patlamayı İnter’de değil de Liverpool’da yapan ve şu sıralar Aston Villa forması giyen Philippe Coutinho listemizin 6.sırasında yer alıyor. Pas kabiliyeti, oyun ve saha görüşü ile orta sahanın maestrosu olan Coutinho toplamda 180.3 Milyon Euro bonservis bedeliyle listenin 6. Sırasında yer alıyor.  

ALVARO MORATA

Sırada, pozisyon almayı bilen, dribbling yapabilen, temiz bir ayak içine sahip üst düzey bir golcüden bahsedeceğiz. Alvaro Morato. Bitiriciliği ile de ön planda olan oyuncu, İtalya, İspanya, İngiltere gibi pek çok ligde forma giydi ve toplamda 189 Milyon Euro bonservis ödenen bir futbolcu. 

OUSMANE DEMBELE

Gelelim listemizin 4.sırasına. Kenar forvet özelliğiyle beraber merkezde de oynayabilen, top tekniği üst kaliteye yakın, hücum konusunda da yeterli seviyede olan Ousmane Dembele. Fransa, Almanya ve İspanya gibi büyük liglerde forma giyen Dembele için şimdiye kadar toplamda 220 milyon Euro bonservis ödendi.

CRİSTİANO RONALDO 

Juventus serüveninden sonra kim olduğunu kanıtladığı Manhcester United’a dönen ve orada beklediği ilgiyi göremeyen Ronaldo, Suudi Arabistan Ligi’ne giderek aslında bir “akım” başlattı desek sanırım yanlış olmaz. Bugüne kadar neredeyse hep astronomik rakamlar ödenen ve oynadığı her yerde starlığını gösteren Ronaldo için bugüne kadar toplamda 247 milyon Euro bonservis bedeli ödendi.

Her Transferleri Ayrı Bir Olay! Toplam Bonservisleriyle Rekor Kıran 10 Futbolcu

ROMELU LUKAKU

2022 Dünya Kupası'nda Belçika formasıyla kaçırdığı gollerle adeta saç baş yoldurtmuşluğu da var. Kimden bahsettiğimiz bence anladınız. Romelu Lukaku. Belçika, İngiltere ve İtalya liglerinde forma giydi ve toplamda ödenen bonservis bedeli 333.36 Milyon Euro. 

NEYMAR

Gelelim listemizin zirvesine. Fantastik hareketlerle çalım atan, Ronaldinho’nun tahtında oturan ve magazinsel yönü futbolundan önde giden bir futbolcu var ilk sırada. PSG’den ayrılıp Suudi Arabistan takımlarından Al Hilal’e transfer olan Neymar. Hatta takımdan istekleri de epey bir gündem olmuştu. Santos, Barcelona, PSG ve Al Hilal transferleriyle toplamda 400 milyon Euro bonservis bedeli ödenen Neymar, listenin 1 numarası. 

Her Transferleri Ayrı Bir Olay! Toplam Bonservisleriyle Rekor Kıran 10 Futbolcu

Dünya futbol tarihinde toplamdan en çok bonservis bedeli ödenen futbolcular böyle…

Kaynak: TGRT Haber, Türkiye
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...