Tgrt Haber

İbrahim Yattara yeşil sahalara döndü: Türk futbolunun gelişmesi için burdayım

13 Şubat 2022 17:08
Fotoğraf (AA)

Yeşil sahalara geri dönen 41 yaşındaki İbrahim Yattara mutluluğunu paylaştı. Amatör kulüp Yeşil Çivril Belediyespor oynayan Yattara, Türk futbolunun gelişmesi için bu adımı attığını belirtti.

Fotoğraf (AA)

Yıllardır Trabzonspor formasını terleten 41 yaşındaki İbrahim Yattara futbola geri döndü. Futbolu bıraktıktan 5 yıl sonra amatör kulüp Yeşil Çivril Belediyespor’da 61 numaralı formayı alan Yattara, "Burada olmak enteresan bir şey ama amatör Türk futbolunun gelişmesi için böyle bir şey yapıyorum" dedi.

YOĞUN İLGİ

Yeşil Çivril Belediyespor’un evinde ağırladığı Denizli Yıldızspor maçı için Denizli’ye gelen Yattara, taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Maçtan önce taraftarla üçlü çektiren tecrübeli futbolcu, ısındıktan sonra 60. dakikada oyuna girdi. Oynadığı futbolla gençlere taş çıkaran Yattara, 1-0’lık galibiyeti takım arkadaşları ve taraftarlarla kutladı.

Fotoğraf çektirmek isteyen taraftarlar, maçın ardından sahada yoğunluk oluşturdu. Yattara yaptığı konuşmada ise Türk amatörün gelişmesi için oynadığını söyledi.

'BU PROJE GÜZEL OLACAK'

Gençlerin profesyonel kişiyle oynadığında motive olabileceğini belirten Yattara, "Burada olmak enteresan bir şey ama amatörde Türk futbolunun gelişmesi için böyle bir şey yapıyorum. Bence çok güzel bir şey. Amatör futbolcuların profesyonel futbolcularla oynaması belki hayalidir. Ondan dolayı ben bu proje için buraya geldim. Biraz onlar da beni görsün, benimle oynasın. Belki bu şekilde oyuncuları motive edebilirim. Böyle bir proje için mutluyum ve ilk maçıma çıkacağım. Destek için buraya geldim. Bu proje inşallah güzel bir şey olacak. Destek için geldim burada para konuşması olmadı. Ben futbolu çok özledim" dedi.

İbrahim Yattara yeşil sahalara döndü: Türk futbolunun gelişmesi için burdayım

Transfer zamanı konuşan Yeşil Çivril Belediyespor Başkanı Yasin Gökyaş, "Yattara yarın Çivril'e gelecek ve anlaşmaya imza atacağız. İstanbul'da olan Yattara maç günü Çardak havaalanına inecek ve 100 kilometre mesafede ki ilçemize gelip maçını oynadıktan sonra akşam uçağı ile dönecek. Yattara sayesinde tribüne daha çok taraftarımız gelecektir. Ayrıca forma satışından kulübe gelir bekliyoruz. Hedefimiz 3. Lig" demişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...