Tgrt Haber

İran teknik direktörü Queiroz'u kızdıran soru

25 Kasım 2022 10:50 - Güncelleme : 25 Kasım 2022 11:05
İran teknik direktörü Queiroz'u kızdıran soru

İran Milli Takımı teknik direktörü Carlos Queiroz, Dünya Kupası'nda İran milli marşının okunmamasıyla ilgili yönlendirilen soruya sert cevap verdi. Muhabirin yönlendirdiği soruya Queiroz, "'Afganistan'ı ve tüm kadınları yalnız bırakan İngiltere ve ABD hakkında ne düşünüyorsun' diye sormuyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. 

İran Milli Takımı pazartesi günü İngiltere'ye 6-2 yenildikleri maçtan önce ülkelerinde devam eden rejim karşıtı protestolara destek için İran milli marşı sırasında sessiz kaldı. 

Kendisine ve futbolcularına sürekli protestoların sorulmasından bunalan İran Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Queiroz'un bir BBC muhabiriyle yaşadığı diyalog gündem oldu.

Basın toplantısı sonrası BBC İran muhabiri Shaimaa Khalil'in 'siyasi soru' sorduğunu düşnen Queiroz, "Neden Gareth Southgate​'e 'Afganistan'ı ve tüm kadınları yalnız bırakan İngiltere ve ABD hakkında ne düşünüyorsun' diye sormuyorsunuz?" diyerek yanıt verdi. 

İranlı forvet Mehdi Taremi'ye Mahsa Emini​'nin polis gözetimindeyken hayatını kaybetmesini protesto edenlere bir mesaj verip vermeyeceği sorusundan rahatsız olan Queiroz, "Siyasi sorular sormaya devam etmek adil mi? Bu basın özgürlüğüdür, cevap vermemek ve konumumuza saygı duyulmasını beklemek bizim hakkımızdır" diye konuştu. 

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...