Tgrt Haber

İsmail Kartal, 'Saklanarak maça gidiyoruz'

29 Nisan 2015 01:40
İsmail Kartal, 'Saklanarak maça gidiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Bursaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etmeleriyle ilgili olarak avantajlı bir skor elde ettiklerini söyledi. Ligde iki hafta önce sahalarında karşılaştıkları Bursaspor'un nasıl bir takım olduğunu bildiklerini anlatan İsmail Kartal, şöyle devam etti: "Oyuncularımıza bunu iyi anlattık, iyi konsantre olduk. Çok güzel bir zemin vardı. Biz de futbol oynamak isteyen, pas yapan, topun hızını artıran bir takım olduğumuz için gerçekten çok güzel bir zeminde istediğimiz oyunu da oynadık. Son bölümde 2-1'in avantajını korumak için beşli defansa döndük. Bu şekilde maçı bitirmeyi hedeflemiştik. Üçüncü, dördüncü golü de bulabilirdik. Biz istediğimiz skoru elde ettik. Avantajlı bir skorla istanbul'a dönüyoruz. İnşallah İstanbul'da da bu avantajlı skorumuzu pekiştirip, finale adımızı yazdırırız. Maçtaki mücadele ve oyunlarından dolayı oyuncularımı da tebrik ediyorum."

İsmail Kartal, hakemlerin yönetimiyle ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Ben antrenörlük hayatımda hiçbir zaman hakemleri speküle edecek açıklamalarda bulunmadım. Hepimiz antrenörüz, hepimiz bu mesleği yapıyoruz. Maçlar oynanır, biter, bittikten sonra gerçekten hakem hataları varsa antrenörler hakkını aramak aramak için, hataları gündeme getirmek için bunları konuşabiliriz. Bunların da bir ölçüsü olmalı. Maç oynanmadan sanki Fenerbahçe her maçı kendi evinde hakemlerle kazanıyormuş gibi speküle edip bunu manipüle etmek, ben bir meslektaş olarak, antrenör olarak bunları yadırgıyorum. Bunların olmasını istemiyorum. Geçen haftaki söylemlerim de yanlış anlaşılmasın, hepimiz bu işi yapıyoruz. Hakemlerin hataları da olur. Bugünkü maçta da bizim aleyhimizde, lehimizde verdiği hatalar oldu. Bunları dile getirmek antrenör olarak hepimizin hakkı."

"Biz de bu ülkenin takımıyız"

İsmail Kartal, bir gazetecinin, "Rize dönüşü yaşadığınız olaylar malum. Bu akşam stada gelirken de ufak çaplı olaylar yaşandı. Bu konuda ne demek istersiniz? sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"Rize dönüşünde yaşadıklarımız, bugün de stada gelirken yaşadıklarımız istemediğimiz şeyler. Normalde bugün bir futbol karşılaşması var. Yarı final ilk ayağı. Bursasporlular stadı doldurmuş. Çok güzel bir atmosfer vardı. Keşke bütün statlar dolsa. Keşke herkes mutlu olsa. Anlayamadığım bir şey var, biz de bu ülkenin takımıyız. Her gittiğimiz yerde bizim kadar taşlanan, böyle tepki alan bir futbol takımı var mı? Bunu merak ediyorum. Her gittiğimiz yerde bunlar oluyor maalesef ama bizim stadımızda hiçbir takım böyle bir şeyle karşılaşmıyor. Bu nasıl sonlandırılacak? Ben de bilmiyorum. Umarım bir an önce sonlanır. Rahatsız oluyoruz. Otobüsün içinde saklanarak maça gidiyoruz. 'Acaba taş mı gelecek, bir şey mi olacak?' diye kendimizi koruyarak statlara gidiyoruz. İnşallah bunlar son bulur."

İsmail Kartal, stada geldikleri sırada kendilerine yönelik bir tepki olduğunu dile getirerek, "Saldırı olmadı zaten. Sadece bir tepki koydular. Bir, iki ufak taş geldi. Cılız taşlar. Bir tepki yani. Onun haricinde bir şey yok. Kimse yanlış anlamasın" ifadelerini kullandı.

Emenike'nin performansının sorulması üzerine Kartal, "Emenike bugün oyunda kaldığı sürece iyi oynadı. Güzel bir gol attı. Bir-iki tane daha atabilirdi. Bugün iyi futbolu ve attığı golle moral buldu. Kendisini tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda kalan 8 maçlarını da kazanarak iki kulvarda da şampiyon olmayı hedeflediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"İki kulvarda da gidiyoruz. Ancak bu futboldur. Bazen siz çok isteriniz, olmaz. Bazen çok istediğinizin karşılığını alabilirsiniz ama iyi bir kadromuz var. Bunun için oyuncularımız, biz, yönetimimiz hep beraber bu işe kenetlendik, konsantre olduk. İnşallah sezon sonu iki kupayı da kaldıran biz oluruz."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...