Tgrt Haber

Kadın sporcuya hareketi olay oldu... Federasyon başkanı istifanı duyurdu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: sıİhlas Haber Ajansı
11 Eylül 2023 09:04 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 09:40
Kadın sporcuya hareketi olay oldu... Federasyon başkanı istifanı duyurdu

Final maçı sonrası Jenni Hermoso'yu dudaklarından öpen ve büyük tepki toplayan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales istifa ettiğini açıkladı.

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın finalinde İngiltere'yi 1-0 yenerek tarihinde ilk defa dünya şampiyonu olan İspanya Kadın Milli Futbol Takımı'nın kutlamaları sırasında skandal bir olay yaşandı.

BASKILAR SONUÇ VERDİ

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, madalya töreninde İspanyol futbolcu Jennifer Hermoso'yu dudağından öpmüştü.FIFA tarafından 90 gün süreyle geçici olarak görevden alınan Rubiales için istifa çağrıları yapılıyordu... Çağrılar ve baskılar sonuç verdi ve Rubiales istifasını açıkladı.

İSTİFASINI X'DEN DUYURDU

Rubiales, X(Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, 2018 yılından bu yana yürüttüğü RFEF başkanlığından ve 2019'da seçildiği UEFA başkan yardımcılığından istifa ettiğini duyurdu.

Öte yandan Rubiales, İngiliz Sky News televizyon kanalına verdiği demeçte, "Özellikle kızları ve ailesinin yaşadığı durumdan dolayı artık RFEF'de çalışamayacağını, ayrıca İspanya, Portekiz ve Fas'ın 2030 Dünya Kupası organizasyonu için sunduğu ortak adaylığın kazanmasına olanak sağlamak için başkanlık görevini bırakma kararı aldığını" savundu.


Kaynak: sıİhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...