Tgrt Haber

Kara Kartal çeyrek final için kanatlacak

19 Mart 2015 03:26
Kara Kartal çeyrek final için kanatlacak

Liverpool'u eleyerek tarih yazan Kara Kartallar, Olimpiyat'ta bu kez Brugge'ü ağırlayacak.

Avrupa arenasındaki tek temsilcimiz Beşiktaş, adını son 8'e yazdırmak için sahaya çıkıyor! 19 Mart'a, yani Beşiktaş'ın doğum gününü temsil eden 19.03'e denk gelen maçta Kara Kartallar, Olimpiyat'taki 70 bine yakın taraftarının desteğiyle Liverpool'un ardından Brugge'ü de elemenin eşiğinde. Rakibine deplasmandaki karşılaşmada 2-1 mağlup olan Beşiktaş, turu getirecek skoru bularak tarihinde üçüncü kez çeyrek finale çıkmayı hedefliyor. Beşiktaş, ilk maçta Gökhan Töre'nin 46. dakikada attığı golle 1-0 öne geçmesine rağmen 62. dakikada Tom De Sutter ve 79. dakikada Rafaelov'un penaltıdan attığı gollere engel olamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrılmıştı.
 
RUS HAKEM

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Rusya Futbol Federasyonu'ndan Sergey Karasev yönetecek. Anton Averyanov ile Tikhon Kalugin'in yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Nikolai Golubev, ilave yardımcı hakemleri ise Sergey Lapochkin ve Sergey Ivanov olacak.
 
BEŞİKTAŞ NASIL TUR ATLAR?

Kara Kartal, 1-0 veya gol yemesi halinde 2 farklı galibiyetler aldığı takdirde adını bir kez daha çeyrek finale yazdırabilecek. Beşiktaş, olası beraberlik, yenilgi veya 2-1 dışındaki tek gollü galibiyetlerde ise Avrupa'ya veda edecek. 2-1'de ise maç uzatmalara ya da penaltılara gidecek.

SOSA ZOR, ATIBA-SERDAR MUHTEMEL

Siyah beyazlılarda tedavisi tamamlanan Jose Sosa takımla çalışmalara başlasa da Arjantinli'nin maç kadrosunda yer alması zor. Tedavileri tamamlanan diğer oyunculardan Atiba Hutchinson ve Serdar Kurtuluş'un kadroda yer alması bekleniyor. Son antrenmana  sakatlıkları süren İsmail Köybaşı ve Alexander Milosevic ile kalçasında ağrı olan Cenk Gönen katılmadı.
 
4-3-3 YA DA 4-4-2

Sakat oyuncuların düzelmesinin ardından Bilic'in ilk 11 tercihi de merak konusu oldu. Serdar'ın yokluğunda sağ bekte Opare'yi düşünen hırvat çalıştırıcı sol bekte Motta'ya görev verecekti. Ancak Serdar'ın takıma dönmesinin ardından defans kurgusunda değişiklik olabilir. Serdar'ın 11'de başlaması durumunda Opare maça yedek kulübesinde başlayacak.

Orta sahada ise Atiba'nın dönmesi oyun sisteminin 3'lü orta sahada kurulmasına neden olabilir. Bu durumda Atiba-Veli-Tolgay'ı sahaya sürecek olan Bilic, forvette Demba Ba'ya forma verecek. Kanadalı oyuncunun yedek beklemesi halinde ise sistem 4-4-2 olacak ve Mustafa Pektemek 11'de görev yapacak.

MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş: Tolga - Opare (Serdar), Franco, Necip, Motta - Veli, Atiba (Mustafa Pektemek) - Gökhan, Tolgay, Olcay - Demba Ba

Brugge: Ryan - Meunier, Mechele, Duarte, De Bock - Simons, Vormer, De Fauw - Rafaelov, De Sutter, Izquierdo
 
VELİ KAVLAK CEZA SINIRINDA

Bu arada Beşiktaş'ta Brugge karşılaşması öncesi Veli Kavlak ceza sınırında bulunuyor. Tecrübeli futbolcu, bu maçta sarı kart görmesi ve takımının tur atlaması halinde çeyrek finalin ilk maçında cezalı duruma düşecek.
 
Club Brugge'da ise Thomas Meunier, Francisco Silva ile Tom De Sutter sarı kart sınırında yer alıyor.
 
SEYİRCİ REKORU KIRILMASI BEKLENİYOR
Siyah beyazlı ekibin Belçika temsilcisi ile yapacağı karşılaşmada seyirci rekoru kırılması bekleniyor. Beşiktaş, biletlerin tükendiğini açıklarken, Passolig ise Beşiktaş-Brugge müsabakasını, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 67 bini aşkın izleyicinin seyretmesinin beklendiğini aktardı.Avrupa Ligi'ndeki seyirci rekoru, 2012'de 67.328 kişinin izlediği Manchester United-Ajax maçında kırıldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...