Tgrt Haber

Lig böyle biterse Galatasaraylılar kahrolur!

06 Nisan 2018 20:15
Lig böyle biterse Galatasaraylılar kahrolur!

Süper Lig'de 27. hafta itibariyle Galatasaray, 57 puanla liderliğini sürdürüyor. Onu Başakşehir 56, Beşiktaş 53, Fenerbahçe de 51 puanla takipte. Kalan 7 hafta sonunda şampiyonun kim olacağı merak konusu olurken kalem kağıdı elimize aldık ve ihtimalleri değerlendirdik. Kalan haftalarda alınacak sonuçlara göre takımlarımız ikili hatta üçlü averajlara kalabilir. Yani ligi aynı puanda tamamlayabilir. Durum böyle olursa gerçek bir havuz probleminin içine girebiliriz.

Süper Lig'de an itibariyle Galatasaray liderliğini sürdürüyor. 57 puanla zirvede yer alan sarı kırmızılıların en yakın takipçisi Başakşehir. İstanbul ekibi, 56 puanla sarı kırmızılıların hemen arkasında. Beşiktaş, 53 puanla takipte. Fenerbahçe ise Galatasaray'a en uzak rakip. Sarı lacivertlilerin de 51 puanı bulunuyor.

Son yıllara damga vuran bir şampiyonluk yarışının içinde olan Süper Lig, sezon sonunda hakemlerin bitiş düdüğünü çalmasının ardından çok farklı bir hal alabilir. Puanların birbirine yakın olması sebebiyle şampiyonluk yarışı ikili hatta üçlü averajlara girebilir. Durum bu noktaya gelirse ilginç sonuçlarla karşı karşıya gelebiliriz.

Lig böyle biterse Galatasaraylılar kahrolur!

İşte sizler için derlediğimiz ikili ve üçlü averaj ihtimalleri;

Öncelikle ikili ve üçlü averaj nasıl hesaplanır, ondan bahsedelim. Şampiyonluk yarışında puanları eşit olarak ligi tamamlayan takımların kendi aralarında oynadıkları maçlara bakılır. Bu maçlarda alınan puanlar ve atılan goller toplanır ve şampiyon belirlenir.
Not: Deplasmanda atılan gol avantajı söz konusu değil.

Galatasaray nasıl şampiyon olur?

Lider Galatasaray, sezonun ilk yarısında aldığı sonuçlar göze alındığında ikili ve üçlü averaj konusunda en kötü durumda olan takım. Sarı kırmızılılar bu sebeple Beşiktaş ve Başakşehir'le ligi aynı puanda bitirirse şampiyonluğu kaçırabilir. Galatasaray'ın bu sebeple Başakşehir'le oynanacak maçta 4 ya da daha farklı bir skorla maçı tamamlaması gerekiyor. Beşiktaş'la oynanacak maç için de aynı durum geçerli. Gol averajları aynı olduğunda ise takımların genel averajlarına bakılacak. Bu anlamda Galatasaray şu anda ligin en iyi takımı.

Galatasaray, Fenerbahçe ile oynadığı iki maçta da rakibiyle 0-0 berabere kaldı. Bu sebeple iki takımın ligi aynı puanda zirvede bitirmesi halinde genel averaja bakılacak.

Başakşehir nasıl şampiyon olur?

Galatasaray'ın en yakın takipçisi durumunda olan Başakşehir, ikili ve üçlü averajlarda en avantajlı takım. İstanbul ekibi, Beşiktaş'la oynadığı ilk maçtan 1-1'lik eşitlikle ayrılırken ikinci maçı ise 1-0 kazandı. Başakşehir, lider Galatasaray'ı da ligin ilk yarısında 5-1 mağlup etti ve ikili averajda gelecek hafta oynanacak maç öncesi oldukça avantajlı.

Başakşehir, Fenerbahçe ile oynadığı ilk maçı 3-2 kazanırken ikinci maçta 2-0 mağlup oldu. Bu sebeple iki takımın ligi aynı puanda zirvede bitirmesi halinde Fenerbahçe gol üstünlüğü sebebiyle şampiyon olacak.

Beşiktaş nasıl şampiyon olur?

Beşiktaş, Başakşehir'den sonra Galatasaray'ın en yakın takipçisi durumunda. Siyah beyazlılar lidere karşı ikili averajda an itibariyle üstün. İlk maçı 3-0 kazanan Beşiktaş, ikinci maç öncesi rakibine göre avantajlı taraf. Siyah beyazlılar rakibine 3 farklı kaybetmez ve ligi Galatasaray'la aynı puanda bitirirse şampiyon oluyor. Siyah beyazlıların Başakşehir'le olan ikili averajı ise olumsuz. Beşiktaş rakibiyle ilk maçta 1-1 berabere kalırken ikinci maçta da 1-0 mağlup oldu.

Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile olan durumu olumlu. Siyah beyazlılar, ezeli rakibiyle ikili averaja girerse buradan şampiyonlukla çıkacak. İlk maçı 2-1 kaybeden Beşiktaş, ikinci maçtan 3-1 galip ayrılmıştı.

Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?

Fenerbahçe an itibariyle Süper Lig'de lidere en uzak şampiyonluk adayı. Sarı lacivertliler, Galatasaray'la oynadığı iki maçtan da 0-0'lık eşitlikle ayrıldı. Yani iki takım ligi aynı puanda bitirirse genel averaja bakılacak. Bu alanda sarı kırmızılılar ezeli rakibinden üstün durumda. Fenerbahçe'nin Beşiktaş'la olan ikili averajı da olumsuz. Sarı lacivertliler ilk maçta 2-1 yendiği rakibine ikinci maçta 3-1 yenildiği için avantajını kaybetmiş durumda.

Fenerbahçe'nin ikili averajda üstün olduğu tek takım ise Başakşehir. İlk maçta rakibine 3-2 yenilen sarı lacivertliler ikinci maçta İstanbul ekibini 2-0 yendi ve ikili averajda üstünlüğü ele geçirdi.
Üçlü averajlarda ne olur?

Süper Lig'de üç takımın ligi aynı puanda zirvede bitirmesi halinde de ortaya ilginç sonuçlar çıkabilir. Bu noktada Başakşehir'in altını çizmemiz gerekiyor. Bunun sebebi İstanbul ekibinin girdiği tüm üçlü averajlardan şampiyon olarak çıkıyor olması.

Başakşehir'i şampiyon yapacak üçlü averaj ihtimalleri;

GS-BJK-BAŞAKŞEHİR: Bu ihtimalde Başakşehir'in Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı üstün olduğunu görüyoruz. Galatasaray, Başakşehir ve Beşiktaş'la oynayacağı ikinci maçlarda, ilk karşılaşmalardaki dezavantajlı skorları etkisiz kılmadığı takdirde üçlü averajda Başakşehir şampiyon olacak.
GS-BAŞAKŞEHİR-FB: Bu ihtimalde de Başakşehir'in üstünlüğü ön plana çıkıyor. İstanbul ekibi, 3 takımın oynadığı maçları puan hesabına soktuğu zaman 6 puan toplamış oluyor. Fenerbahçe'nin bu üçlüde 5 puanı var. Galatasaray'ın ise 2. Sarı kırmızılılar Başakşehir'le oynayacağı maçı kazansa bile puanını 5 yapacak.
BAŞAKŞEHİR-FB-BJK: Başakşehir'i şampiyon yapacak bir başka üçlü averaj ihtimali de Fenerbahçe ve Beşiktaş'la aynı puanda ligi zirvede tamamlaması halinde ortaya çıkacak. İstanbul ekibi 3 takımın oynadığı maçları puan hesabına soktuğu zaman 7 puan almış oluyor. Bu üçlüde Fenerbahçe 6, Beşiktaş'ın ise bu 4 puanı bulunuyor.
Başakşehir'in içinde olmadığı üçlü averajda ne olur?

Üçlü averaj ihtimallerinin hepsinden şampiyon çıkan Başakşehir'i işin içinden çıkarttığımızda ise Beşiktaş'ın avantajlı olduğunu görüyoruz.

GS-BJK-FB: Bu üçlü ihtimalde Beşiktaş'ın puanı 6 oluyor. Fenerbahçe'nin ise puanı 5. Galatasaray, Beşiktaş'la oynayacağı maçtan galip gelse bile puanı 5 oluyor. Bu durumda bu üç takımın üçlü averaja kalması durumunda şampiyon Beşiktaş oluyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...