Tgrt Haber

Max Verstappen İspanya'da çok rahat 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
04 Haziran 2023 18:13 - Güncelleme : 04 Haziran 2023 18:17
Max Verstappen İspanya'da çok rahat 

Formula 1'de sezonun 8. ayağı İspanya'nın Barselona şehrinde gerçekleştirildi. Yarışa ilk sıradan başlayan Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen liderliği bırakmayarak birinci tamamladı. Verstappen, en yakın rakibi Lewis Hamilton'a 24.09 saniye fark attı. 

Formula 1​'de sezonun 8. ayağı İspanya'nın Barselona şehrinde yer alan Montmelo Pisti'nde koşuldu. Yarışa ilk cepten başlayan Red Bull'dan Max Verstappen​, İspanya Grand Prix'sini başladığı gibi ilk sırada noktaladı.

Hollandalı pilotun ardından çizgiyi geçen ikinci isim ise  Mercedes pilotu Lewis Hamilton​ oldu. Hamilton bitiş çizgisini geçtiğinde Verstappen ile arasında 24.090 saniye fark vardı. 

George Russell ise 12. sıradan başladığı yarışta 9 sıra kazanarak 3. oldu. Bu sonuçla Mercedes​ iki pilotuyla birden podyuma çıkmış oldu.

Max Verstappen bu sezonki 8. galibiyetini elde ederek rakipleriyle arasındaki puan farkını daha da açtı. Formula 1'de sezona 15 Haziran'da koşulacak olan Kanada Grand Prix'si ile devam edilecek.

GÜNCEL PİLOT PUAN SIRALAMALARI 

1.Max Verstappen (Hollanda): 170 puan
2. Sergio Perez (Meksika): 117
3. Fernando Alonso (İspanya): 99
4. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 87
5. George Russell (Büyük Britanya): 65 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...