Tgrt Haber

Mete Gazoz tarihe geçti

06 Ağustos 2023 21:58 - Güncelleme : 06 Ağustos 2023 21:58

Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay kategorisi finalinde Kanadalı Eric Peters’ı 6-4 mağlup ederek dünya şampiyonu olan Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonasında altın madalya kazanan ilk Türk okçu olarak tarihe geçti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası yarı finalinde dünya 1 numarası Brezilyalı Marcus D’Almeida’yı yenerek finale kalan ve son rakibi Kanadalı Eric Peters’i 6-4 mağlup eden Mete Gazoz, altın madalyanın sahibi oldu.

Olimpiyat şampiyonluğunun yanına hanesine dünya şampiyonluğunu da ekleyen Mete Gazoz, altın madalyanın ardından açıklamalarda bulundu.

"GEZEGENİN EN İYİ OKÇUSU BEN OLDUM"

“Bugün gezegenin en iyi okçusu ben oldum” diyen Mete Gazoz’un şampiyonluk açıklamaları şöyle oldu:

“Çok da iyi oldu, güzel oldu. Berlin’i çok seviyordum, şimdi daha da çok seviyorum. Anlamı çok büyük benim için. Dün kazandığımız takım kotası bence daha önemli bundan. Ben dün ağlamadım finalim var diye ama ağlamak istemiyorum. Bugün gezegenin en iyi okçusu ben oldum, olmaya da devam edeceğim.”

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...