Tgrt Haber

MHK'den Şansal Büyüka'nın 'ambargolu hakem' iddialarına cevap!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Mart 2024 18:30 - Güncelleme : 05 Mart 2024 18:31
MHK'den Şansal Büyüka'nın 'ambargolu hakem' iddialarına cevap!

Son dakika haberi... Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Şansal Büyüka'nın bir YouTube kanalında Türk hakemlerine ilişkin iddialarına cevap verdi. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem​ Kurulu (MHK), Şansal Büyüka'nın 'kulüplerden ambargolu hakemler varmış, disiplin soruşturması açılan hakemler varmış, TFF​'nin güçlü üyeleri hakem yönetimleri ile ilgili kulüpçülük yapıyormuş' iddialarına cevap verdi. 

MHK​'den yapılan açıklamada, "Bir YouTube kanalında yer verilen "kulüplerden ambargolu hakemler varmış, disiplin soruşturması açılan hakemler varmış, TFF'nin güçlü üyeleri hakem yönetimleri ile ilgili kulüpçülük yapıyormuş" gibi ifadelerin gerçekle ilgisi yoktur.

Disiplin sevkleri, disiplin talimatlarına aykırı olan durumlarla ilgili yapılır. Hakem ve VAR​ hakemi performansları ile ilgili iyileştirme, geliştirme, eğitim ve gerekirse yaptırım (örneğin belirli bir süre maç verilmemesi) uygulamaları yapılır.

Bu bağlamda kamuoyunu yanıltmaya yönelik dedikodulara itibar edilmemesini rica eder, kişi haklarına yönelik iftira içeren söylemlere yönelik hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız" denildi. 

ŞANSAL BÜYÜKA NE DEMİŞTİ? 

343 Digital'de yayınlanan programda Türk hakemleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. 

Büyüka, "VAR bu kadar konuşulurken, bu kadar gündemimizi meşgul ederken, manşetlerden hiç inmezken; iki dönemdir VAR'dan sorumlu MHK üyesinin istifa etmesi önemli olmalı. Duyduklarım şu; 12 tane VAR hakeminin 6'sı bir kulüp tarafından ambargoluymuş. Duyduklarımın yanlış olma şansı yok. Kulübün adını söylemeyeyim. Tolga Özkalfa bu durumdan sıkıntı yaşıyormuş" ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...