Tgrt Haber

Paris Olimpiyatları'na damga vuran Yusuf Dikeç TGRT Haber'e konuştu: Silahımızı alanlar hariç 85 milyona armağan olsun

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
01 Ağustos 2024 18:14 - Güncelleme : 01 Ağustos 2024 19:35

Son dakika haberi: Olimpiyatlardan gümüş madalya ile dönen milli atıcı Yusuf Dikeç, İstanbul Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Atış sırasındaki rahat tavırlarıyla dünyanın gündemine oturan Dikeç, ekipman kullanmaması ve silahının neden alındığına ilişkin TGRT Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç-Şevval İlayda Tarhan ikilisi, Türk spor tarihine adlarını yazdırdı. Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi, bu başarılarıyla Türkiye'ye atıcılık branşındaki ilk madalyasını kazandırdı.

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç'in Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları sırasında ekipman kullanmaması ve elleri cebinde rahat duruşu dünya çapında gündem oldu.

Paris Olimpiyatları'na damga vuran Yusuf Dikeç TGRT Haber'e konuştu: Silahımızı alanlar hariç 85 milyona armağan olsun - 1. Resim

Gümüş madalya ile yurda dönen milli sporcu, İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Rahat tavırları ve ekipman kullanmamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yusuf Dikeç şöyle konuştu:

"ALTIN MADALYA İÇİN GİTTİK AMA ŞANS YANIMIZDA DEĞİLDİ"

"24 yıllık çalışmanın sonucunda sonuca ulaştık. 24 yıllık emeğin yorgunluğunu bugün çıkardık. Çok mutluyuz, ülkemize cumhuriyet tarihimizin ilk olimpiyat madalyasını kazandırdığımız için. Söyleyecek çok şey var ama şu anda çok heyecanlıyız. Bizlere destek veren 85 milyonun duasıyla gittik olimpiyatlara. Aslında bizim niyetimiz altın madalya almaktı, gerçekten bu sene çok iyi hazırlandık. Şubat ayında Brezilya'da yapılan dünya kupasında birinci olduk. Bir ay önce Almanya'da yapılan yarışmada yine birinci olduk. Hedefimiz altın madalyaydı ancak son ana kadar gittik, ne yazık ki olmadı. Bir sporcu yarışmaya gittiğinde nasibiyle, rızkıyla ve şansıyla gitmeli. Şans bizim yanımızda değildi. Rekor atarak finale çıkmamız bizim iyi bir takım olduğumuzu gösteriyordu. Tüm şansızlıklara rağmen ülkemize gümüş madalya kazandırdığımız için mutluyuz.

Paris Olimpiyatları'na damga vuran Yusuf Dikeç TGRT Haber'e konuştu: Silahımızı alanlar hariç 85 milyona armağan olsun - 2. Resim

"GÖRÜNÜŞÜM RAHAT OLABİLİR AMA İÇİMDE FIRTINALAR KOPUYOR"

Diğer taraftan basından ve sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla dünyanın birçok yerinde yorumlar var. Aslında insanlar öyle söylüyor. Bizim ilk bakışta görünüşümüz rahat olabilir ama içimizde fırtınalar kopuyor. Bunu atış yapan insanlar çok iyi bilir. Kalbimiz yüreğimiz patlayacak gibi oluyor ama bunu çok yansıtmıyoruz.

"EKİPMAN SIKINTISI YOK, BEN RAHAT ETMİYORUM"

Bakanlığımız, federasyonumuz ekipmanla ilgili desteği veriyor, sıkıntımız yok. Ben iki göz açık attığım için ekipmanla çok fazla rahat edemiyorum. Onun için ekipman kullanmak istemiyorum. Olimpiyatlar yani bunun yanında materyaller de var. Olimpiyat, fair-play dediğimiz zaman insanın kendi yeteneğini ön plana çıkarması gerekir. Ben bu inançtayım. Her zaman en doğal, en rahatıyla. 

Paris Olimpiyatları'na damga vuran Yusuf Dikeç TGRT Haber'e konuştu: Silahımızı alanlar hariç 85 milyona armağan olsun - 3. Resim

"DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN YORUM GELMESİ MUTLU EDİYOR"

Dünya basının bizi konuşması bizi de mutlu ediyor, motive ediyor. Ben bu sene kotayı biraz geç aldım ama dünya sıralamasında hep ilk 5 ve ilk 7'nin içindeydim. Arkadaşlar 'sen nasıl kotayı alamazsın, alman lazımdı' dediler. Yaradan nasip etti kotayı aldık, sonra da madalyayı aldık. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu madalyayı kendi adıma değil 85 milyon adıma aldım. 

Bu bir ekip işidir, tiyatro gibidir herkesin bir rolü vardır. Rolünü güzel oynadığın zaman sonuçta ortaya güzel bir şey çıkıyor. Benim rolüm de oraya katılmaktı. Elimizden geleni yaptık ve ortaya iyi bir başarı çıktı.

Paris Olimpiyatları'na damga vuran Yusuf Dikeç TGRT Haber'e konuştu: Silahımızı alanlar hariç 85 milyona armağan olsun - 4. Resim

Sosyal medyayı çok aktif kullanan biri değilim. Arkadaşlar söyleyince şaşırdım. Bir sporcu yurt dışına gidince tabii ki başarı için gider ama ikinci bir görevi de kendi ülkesini temsilidir. Ben 24 yıldır ülkemi iyi temsil ettiğime inanıyorum. Dünyanın dört bir yanından bu yorumların yapılması da bizi mutlu ediyor."

TGRT HABER'E ÖZEL AÇIKLAMALAR

Havalimanındaki basın açıklamasının ardından TGRT Haber'e özel açıklamalarda bulunan Yusuf Dikeç, silahına neden el konulduğu ve yeni hedeflerine ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Paris Olimpiyatları'na damga vuran Yusuf Dikeç TGRT Haber'e konuştu: Silahımızı alanlar hariç 85 milyona armağan olsun - 2. Resim

SİLAHI NEDEN ALINDI?

"Geçen sene dünya şampiyonasına gideceğim zaman 4 olimpiyat kotası veriliyordu. Benim bundan önceki kulübüm yarışmaya gitmeme 4 gün kala elimden silahımı aldı. Sonra federasyon, bakanlık aynı gün yeniden silah aldı, o silahla gittik attık. O dönemde bizim elimizden silahımızı alanlar ve görüp de sessiz kalanlar hariç bu başarıyı 85 milyon insanımıza armağan ediyorum. Bizi çok gururlandırdı.

YENİ HEDEF 2028 LOS ANGELES'TA ALTIN MADALYA

Bundan sonraki süreç sağlığımız. Yaşımız elverdiği sürece Allah nasip ederse 2028 Los Angeles'a gitmeye kararlıyım. Bugünden itibaren çalışmalara başlayacağım. O altın madalyayı alana kadar devam edeceğiz. Almadan bırakmak yok. Zaten altın madalya da son anda gitti bir şansızlık eseri. Ben o arkadaşlara da söyledim, 'bu madalyayı size emanet veriyorum, 2028'de alacağım' diye. Onlar da güldüler. Allah ömür verirse 2028'e gideceğim."

Kaynak: Tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...