Tgrt Haber

Osmanlıspor ile Fenerbahçe berabere kaldı

02 Ekim 2016 18:15
Osmanlıspor ile Fenerbahçe berabere kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 6. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, ligde yenilgisizliğini sürdüren Osmanlıspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1-1'lik skorla sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta maçında Osmanlıspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Osmanlı Stadı'nda oynanan mücadele 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Osmanlıspor'un golünü 9. dakikada penaltıdan Badu Ndiaye kaydetti. Fenerbahçe'nin golü 55. dakikada Robin van Persie'den geldi.

Bu beraberliğin ardından Osmanlıspor 10, Fenerbahçe 8 puana ulaştı.

Spor Toto Süper Lig'de milli aranın ardından Osmanlıspor, Bursaspor'a konuk olacak. Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor'u ağırlayacak.

ADVOCAAT ZORUNLU DEĞİŞİKLİKER YAPTI

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Osmanlıspor'a konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi'nde Feyenoord'u 1-0 yendikleri maçın kadrosunda zorunlu değişiklikler yaptı.

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Osmanlıspor ile Fenerbahçe, başkentte karşı karşıya geldi.

Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Advocaat, A Grubu'nda Feyenoord'u 1-0 yenen kadroda yer alan Jeremain Lens, Hasan Ali Kaldırım ve Gregory van der Wiel'i sakatlıkları nedeniyle oynatamadı. Bu isimlerin yerine sarı-lacivertlilerde Volkan Şen, İsmail Köybaşı ile Şener Özbayraklı forma giydi.

Advocaat, A Milli Takım'ın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Ukrayna ve İzlanda ile oynayacağı maçların kadrosundan ağrıları nedeniyle çıkarılan Hasan Ali Kaldırım'ı, Osmanlıspor'a karşı yedek soyundurdu. Lens ve Van der Wiel ise Ankara'ya getirilmedi.

BEKLER İLK KEZ DEĞİŞTİ

Fenerbahçe'nin ilk 11'inde ligde bu sezon bek pozisyonlarında ilk kez farklı isimler görev yaptı.

Ligin ilk 5 haftalık bölümünde savunmanın kenarlarında Van der Wiel ve Hasan Ali Kaldırım'ı tercih eden Advocaat, yaşanılan sakatlıklar nedeniyle formayı İsmail Köybaşı ile Şener Özbayraklı'ya verdi.

Şener ve İsmail, böylece bu sezon ilk kez 11'de maça başladı.

FENERBAHÇE'NİN İLK 11'İ....

Osmanlıspor karşısında Fenerbahçe'nin kalesini Volkan Demirel korurken, savunma hattını Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel ve İsmail Köybaşı oluşturdu.

Orta sahada Mehmet Topal, Josef de Souza ve Ozan Tufan görev alırken, kanatlarda Volkan Şen ve Sow forma giydi.

Fenerbahçe'nin ileri ucunda Kasımpaşa, Gaziantepspor ve Feyenoord maçlarını boş geçmeyen Emenike şans bulmaya devam etti.

Sarı-lacivertlilerde Ertuğrul Taşkıran, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk, Robin van Persie, Roman Neustaedter, Miroslav Stoch ve Aatif Chahechouhe ise yedek soyundu.

Bu arada Slovak stoper Skrtel, karşılaşmaya özel maskeyle çıktı.

VAN PERSIE VE AATIF KADRODA

Feyenoord maçında oyuna sonradan giren van Persie ile sarı-lacivertli takımın UEFA Avrupa Ligi listesinde ismi bulunmayan Chahechouhe, Süper Lig'de yeniden kadroya dahil edildi.

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı van Persie ligde 2, Chahechouhe ise 3 hafta sonra Advocaat tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

Sarı-lacivertlilerde ayrıca Jose Fernandao da Lens ve Van der Wiel gibi sakatlığı bulunduğundan başkente getirilmedi. Advocaat, genç futbolcu Salih Uçan'ı son 3 maçta olduğu gibi yine kadroya dahile etmedi.

MUSTAFA REŞİT AKÇAY'DAN ROTASYON!

Osmanlıspor'da ise teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi'nde Zürih'e 2-1 yenildikleri maçın ilk 11'inde 6 değişiklik yaptı.

Yoğun maç trafiğini göz önünde bulundurarak rotasyona giden Akçay, savunma hattını Numan Çürüksu dışında değiştirirken, Avrupa'da şans verdiği Raheem Lawal, Dzon Delarge, Raul Rusescu, Aykut Demir, Tiago Pinto ve Avdija Vrsajevic'i Fenerbahçe maçında tercih etmedi.

Tecrübeli teknik adam, bu futbolcuların yerine Koray Altınay, Vaclav Prochazka, Muhammed Bayır, Mehmet Güven, Aminu Umar ve Cheick Diabate'yi 11'de sahaya sürdü.

Başkent ekibinde cezalı futbolcu bulunmazken, sakatlıkları süren Pierre Webo ve Engin Bekdemir bu maçta görev yapamadı.

Ayrıca Delarge, Vrsajevic, Pinto kadroya dahil edilmezken, Polonyalı stoper Lukasz Szukala bu sezon ilk kez kadroya girdi.

Başkent ekibinin 11'ini Zydrunas Karcemarskas, Koray Altınay, Prochazka, Numan Çürüksu, Muhammed Bayır, Mehmet Güven, Musa Çağıran, Umar, Badou Ndiaye, Adrien Regattin ve Diabate oluşturdu.

MAÇIN BAŞINDA PENALTI KARARI VE GOL

Karşılaşmaya Fenerbahçe'ye göre daha etkili başlayan Osmanlıspor, ilk dakikalarda Volkan Demirel'in korudğu kalede gol aramaya başladı. Sarı-lacivertli savunma Osmanlıspor'u durdurmaya çalışırken, 8. dakikada Adrien Regattin, Volkan Demirel'in müdahalesiyle yerde kalınca hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi. Badou Ndiaye'ye penaltıyı gole çevirerek Osmanlıspor'u 1-0 öne geçirdi.

FENERBAHÇE İLK YARIDA GOLÜ BULAMADI

Osmanlıspor deplasmanında geriye düşen Fenerbahçe, kısa süre tutuk futbolunu sürdürürken, dakikaler ilerledikçe Osmanlıspor kalesine yüklenmeye başladı. Volkan Şen ve Moussa Sow topa buluştuklarında rakip savunmaya zorlamalarına rağmen sarı-lacivertli takım önemli bir pozisyon üretmekte güçlük çekti. Özellikle kornerleri etkili kullanmaya çalışan Fenerbahçe, duran toplarda da etkili olamayınca soyuna odasına Osmanlıspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle gidildi.

VAN PERSIE GİRDİ VE GOLÜNÜ ATTI

Fenerbahçe'de ikinci yarı için sahaya gelirken, teknik direktör Dick Advocaat, ilk yarının etkisiz isimlerinden Ozan Tufan'ın yerine Robin van Persie'yi sahaya sürmeyi tercih etti. Ligde son dönemde kadro dışı kalan, Feyenoord maçında ise çok kısa bir süre forma giyen Van Persie'nin 46'da oyuna girmesi şaşkınlık oluşturdu. Ancak dakikalar 55'i gösterdiğinde Volkan Şen'in sol kanattan ortaladığı topa Van Persie kafayı vurdu ve Osmanlıspor deplasmanında skoru 1-1 yaptı.

ADVOCAAT GALİBİYET İÇİN İKİ HAMLE DAHA YAPTI

Fenerbahçe'nin beraberliği yakalamasının ardından galibiyet golünü isteyen Dick Advocaat iki hamle daha yaptı. Moussa Sow'u kenara alan Advocaat, Alper Potuk'u sahaya sürdü. Son değişiklik hakkını da kullanan Hollandalı teknik adam, Volkan Şen'i çıkartırken yerine Miroslav Stoch'u sahaya sürdü.

Osmanlıspor'da ise Mustafa Reşit Akçay, Koray Altınay'ın yerine Aykut Demir'i, Adrien Regattin'in yerine Erdal Kılıçaslan'ı ve Cheick Diabate'nin yerine ise Adam Maher'e şans vermeyi tercih etti.

OSMANLI VE FENERBAHÇE ATAK YAPTI AMA...

Karşılaşmanın son bölümlerinde hem Osmanlıspor hem de Fenerbahçe ataklar geliştirmeye çalıştı ama iki takım da etkili pozisyonlar üretemedi. Osmanlıspor ile Fenerbahçe, duran topları da fırsata çeviremeyince Ankara'da oynanan zorlu mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...