Tgrt Haber

Penaltıda yeni kural! Kaleciler artık bunları yapamayacak

24 Mart 2023 16:01 - Güncelleme : 24 Mart 2023 16:04
Penaltıda yeni kural! Kaleciler artık bunları yapamayacak

Özellikle son Dünya Kupası'yla gündeme gelen kalecilerin penaltı atışlarındaki dikkat dağıtıcı hareketlerini kısıtlama geldi. IFAB kalecilerin penaltılar öncesi kale direklerine ve ağlara dokunmasını yasakladı.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), penaltı atışlarına yeni kurallar getirdi. Yeni getirilen kurallar, kalecilerin atışylar öncesi atışı kullanacak rakibinin konsantrasyonunu bozmaya yönelik hareketlerini engellemeyi amaçlıyor.

Organizasyondan yapılan açıklamada, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan 2023/24 futbol kurallarındaki değişiklikler duyuruldu. Kural değişikliklerine göre kaleciler, penaltı atışını geciktirerek, penaltıyı atan oyuncunun dikkatini dağıtamayacak. Aynı karar gereği kaleciler, penaltılar öncesinde kale direklerine ve ağlara da dokunamayacak.

MARTINEZ'İN HAREKETLERİ TARTIŞILMIŞTI

Katar'da düzenlenen 2023 Dünya Kupası'nda birçok maç, hem normal süresinde kullanılan hem de uzatmalar sonrası gidilen penaltı atışları ve bu ataşlarda kalecilerin rakip futbolculara yönelik hareketleriyle gündeme gelmişti. Özellikle kupayı müzesine götüren Arjantin'in file bekçisi Emiliano Martinez'in qenaltılar öncesi yaptığı hareketler tartışma konusu olmuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...