Tgrt Haber

Pereira’nın Fernandao planı

20 Ağustos 2015 05:22
Pereira’nın Fernandao planı

Teknik direktör Vitor Pereira, Yunan ekibini nasıl saf dışı bırakacakları konusundaki yol haritasını çizdi.

FENERBAHÇE’de UEFA avrupa ligi Play-Off turundaki kritik Atromitos karşılaşması öncesi, Teknik direktör Vitor Pereira tüm planlarını hazırladı ve oyuncularıyla paylaştı. Yunan ekibini detaylı bir şekilde inceleyen Portekizli hoca, takımına da antrenmanlarda uygulamalı olarak neler yapılması gerektiğini gösterdi. Vitor Pereira, bu maçta rakibi imha planını Fernandao üzerine kurdu. Deplasmandaki ilk mücadelede sonuca rahat gitmek için 4 ana hat belirlendi...

1-“OYUNUN TEK MERKEZİ VAR”
PEREIRA, Atromitos maçı için oyunun merkezi olarak Fernandao’yu belirledi. Tüm toplar, Fernandao’ya atılacak. Rakip stoperlerin hava toplarında zayıf olması ve çok hata yapmaları nedeniyle Brezilyalı’ya yüksekten gönderilen topları Diego, Nani, Josef gibi futbolcular takip edecek. Bu isimlere ek olarak Sow da indirilen toplarla gol arayacak. Böylece, Atromitos’un en büyük zaafı olan savunması zorlanacak ve gol şansları yaratılacak.

2-ÖN LİBERO, DEFANSI ÜÇLEYECEK
VITOR Pereira rakip Atromitos’un çok iyi, sert savunma yaptığını ve çok hızlı da hücuma geçtiğini oyuncularına anlattı. Ba ve Alves’in ağır olmaları nedeniyle Pereira bu maça özel olarak ön liberoda Mehmet Topal ve Josef de Souza’dan birinin stoperlerin arasına girerek defansı üçlemesini, kontrataklara karşı bu şekilde önlem alınmasını istedi. Orta alandaki diğer oyuncuysa, bölgeyi kontrol edecek ve hücuma yoğun destek verecek.

3-“ÜÇ PASTA GOLE GİTMELİYİZ”
İDMANLARDA Pereira takıma çok sık olarak kontratak çalışması yaptırdı. Rakip stoperlerin özellikle duran toplarda ileriye gitmesi nedeniyle kontrataklarla gol bulabileceklerini anlatan Pereira bunu çok pas yaparak değil, en az pasla rakip sahaya inerek gerçekleştirebileceklerini söyledi. Bu nedenle antrenmanlarda 3 ya da 4 pasta hızlı gole gitme çalışmaları yaptırıldı. Atromitos’un kontratak silahıyla rakibin vurulması planlanıyor.

4-“HER FIRSATTA ŞUT ATIN”
PORTEKİZLİ hoca, oyuncularından çok fazla şut atmalarını istedi. Nani, Fernandao, Sow, Diego gibi oyuncularından sürekli olarak rakip kaleye şut çekmelerini isteyen Portekizli teknik adam, takımın deplasmandaki ilk karşılaşmada mutlaka gol bulmasını istiyor. Bu yolun da, mutlaka kaleye çok şut atmaktan geçtiğini oyuncularına anlatan Vitor Pereira, antrenmanlarda çok sıkı şekilde özel şut çekme çalışmaları yaptırdı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...