Tgrt Haber

Performansları kadar kazandıkları da kıyaslanıyor: İşte Lamine Yamal ile Arda Güler'in maaşı!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Haber Global
11 Temmuz 2024 03:57 - Güncelleme : 11 Temmuz 2024 05:53
Performansları kadar kazandıkları da kıyaslanıyor: İşte Lamine Yamal ile Arda Güler'in maaşı!

İspanya futbolunun ezeli rakipleri Real Madrid ve Barcelona'nın gelecek vadeden yıldız isimleri Arda Güler ve Lamine Yamal'ın sözleşme detayları ortaya çıktı.

EURO 2024'te adından çokça söz ettiren Avrupa'nın genç yıldızları Arda Güler ve Lamine Yamal arasında rekabet heyecanı yaşanıyor. Biri şampiyon Real Madrid'in diğeri ikinci Barcelona'nın gelecek vadeden iki yıldız adayı. Bu ikilinin La Liga'da Messi-Ronaldo rekabetini aratmayacağı düşünülüyor. 

ARDA'NIN HAFTALIĞI 100 BİN EURO

Diğer yandan 19 ve 16 yaşlarındaki yıldızların performansları kadar maaşları da merak konusu oldu. Capology internet sitesindeki verilere göre Arda Güler vergiler dahil yılda 5,2 milyon eurodan fazla kazanıyor. Vergisiz kazancı ise 2,5 milyon euro. Kendi yaş grubunun en yüksek kazanan isimlerinden biri durumunda. Haftada 100 bin euro kazanan Arda'nın 6 yıllık kontratı var ve bu sürede alacağı toplam maaş vergiler dahil 31 milyon 200 bin euro. Bonuslar bu hesaplara dahil değil. Serbest kalma bedeli ise bilinmiyor.

SERBEST KALMA BEDELİ 1 MİLYAR EURO!

Lamine Yamal ise yıllık 1,67 milyon euro alıyor. Vergiler düşüldüğünde yıllık net kazancı 800 bin euro civarında. 3 yıllık sözleşmesi var ve bu sürede alacağı maaş vergiler dahil toplam 5 milyon 10 bin euro. Bonuslar hesaplamaya dahil değil. Ancak bu futbolla yeni bir sözleşme alması an meselesi. Haftada 32 bin euro kazanan Yamal'ın serbest kalma bedeli ise 1 milyar euro.

Kaynak: Haber Global
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...