Tgrt Haber

Protesto için maçlara gitmeyecekler

09 Nisan 2015 18:24
Protesto için maçlara gitmeyecekler

İngiltere Premier Lig’in köklü kulüplerinden Newcastle United’da taraftarlar, kulübün yeni patronu Mike Ashley’e tepkilerini göstermek için tarihi bir protestoya hazırlanıyor.

Bir dönem yıldız golcüsü Alan Shearer ile birçok futbolseverin sempatisini kazanan kulüp, son yıllarda yaşadığı düşüşten bir türlü kurtulamıyor. Premier Lig’de 35 puanla 13. sırada yer alan siyah-beyazlı ekibin taraftarların, 2007 yılında kulübü satın alan Mike Ashley’e kızgınlıkları bir türlü dinmiyor.

Daha önce Newcasyle United’ı satması yönünde eleştirilere maruz kalan ve hatta kulübü bırakması için internet sitesi bile açan taraftarlar, Ashley’e protestonun boyutunu farklı bir boyuta taşıdı. Kulübün önde gelen taraftar grupları, Ashley ayrılana kadar maçlara gitmemeye karar verdi.

Gruplardan gelen “Maça gitmeyin! Newcastle United karşılaşmalarını televizyondan izleyin” şeklindeki çağrılara taraftarlardan da olumlu yanıt geldi. Sosyal medya üzerinden büyütülen maça gitmeme kararının, ilk olarak Tottenham Hotspur maçında gerçekleştirilmesine karar verildi.

Bununla da yetinemeyen bazı taraftarlar, karşılaşma öncesi stadyum dışında toplanarak Tottenham Hotspur maçı boyunca başkan Ashley’i tezahüratlar ve pankartlarla protesto etmeye hazırlanıyor. Newcastle United’ın bu hafta Tottenham Hotspur ile oynayacağı karşılaşmanın kulüp tarihine “En az seyirci ile oynanan maç” olarak geçmesi bekleniyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...