Tgrt Haber

Ringdeki hesap gökyüzüne uymadı... Sumocular, havayolu şirketine şoku yaşattı

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2023 23:49 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 02:05
Ringdeki hesap gökyüzüne uymadı... Sumocular, havayolu şirketine şoku yaşattı

Geçen hafta sonunda sumo güreşi turnuvasına ev sahipliği yapan Japonya’da ilginç bir olay yaşandı. 27 sumocuyu taşıması planlanan Japan Airlines, güreşçilerin ağırlığı fazla gelince ek sefer düzenlemek zorunda kaldı…

Sumo güreşinin anavatanı Japonya’da geçen hafta sonu sumo güreşleri turnuvası düzenlendi. Ülkenin farklı adalarından sumo güreşçileri, Amami Oshima’ya gelerek müsabakalar için buluştu.

Amami Oshima’daki turnuvada ringe çıkan sumocuların yolculuğu, havacılık tarihine geçecek bir olaya sahne oldu… Ülkenin en büyük havayolu şirketi olma unvanını elinde bulunduran Japan Airlines, aynı uçağa 27 sumocuyu ağırlıkları nedeniyle bindiremeyince ek sefer kararı alındı…

YAZIHANEDEKİ HESAP TAYYAREYE UYMADI

Dünyada ortalama bir insanın ağırlığı 70 kilogram olarak hesap edilirken; sumo güreşçilerinin ortalamasının 120 kilogram olması, Japon havayolu şirketinin çalışanlarını da içinden çıkması güç bir duruma soktu.

EK SEFER DÜZENLENDİ

Sumocuların iniş yapmak istediği havalimanının Boeing 737-800’ün boyutlarına uygun olması nedeniyle daha büyük bir uçak tercih edemeyen Japan Airlines, sumocuları bölerek 14’ü için ayrı bir uçak kaldırdı.

SIRA DIŞI OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Japan Airlines adına açıklama yapan bir sözcü, daha önce bir uçakta ağırlık kaynaklı kısıtlamaya rastlamadığını ve bu durumun sıra dışı bir olay olduğunun altını çizerken; sadece götürürken değil, turnuvanın bitiminde de ek sefer düzenlendiğini kaydetti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...