Tgrt Haber

Rıza Kayaalp'in hedefi olimpiyat altını

07 May 2015 14:39
Rıza Kayaalp'in hedefi olimpiyat altını

Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmanın en büyük arzusu olduğunu söyledi.

Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, kariyerinde bugüne kadar 90'a yakın madalya ve kupa kazandığını belirterek, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmanın en büyük arzusu olduğunu söyledi.

Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez, 12-18 Haziran'da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Avrupa Oyunları hazırlık kampı arasında memleketi Yozgat'a gelerek dinlenme fırsatı bulduğunu belirtti.

Türkiye'yi Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil etmenin kendisi için gurur verici olduğunu vurgulayan Kayaalp, müsabakalarda Türk bayrağını göndere çektirmek ve İstiklal Marşı'nı okutmak için elinden gelenin fazlasını yaptığını dile getirdi.

Kayaalp, bütün sporcuların gönlünde olimpiyat altını yattığına vurgu yaparak, "Yaklaşık 90 madalyam var ama olimpiyat altın madalyası eksik. İnşallah, onu da koleksiyonuma ekleyeceğim" dedi.

"Avrupa Oyunlarında hedefim altın madalya"

Avrupa Oyunları'nın bu yıl ilk kez düzenleneceğini ifade eden Kayaalp, altın madalya hedeflediğini belirtti.

Oyunların bütün branşların yarışacağı küçük bir olimpiyat niteliği taşıdığını dile getiren Kayaalp, oyunlarda ilk 6'ya girenlerin olimpiyat oyunlarına katılma hakkı elde edeceğini, bu nedenle "boş durmak" gibi bir lüksü olmadığını söyledi.

Herkesin kendisinden beklentisinin yüksek olduğunu anlatan Kayaalp, "Rıza Kayaalp denildiği zaman herkes şampiyonluk ve altın madalya bekliyor. Bundan sonrada güreş hayatım çok yoğun geçecek. Çok yorulacağım belki ama sonucunda şampiyonluklar kazanıp ülkemi gururlandıracağım" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...