Tgrt Haber

Rusya'ya bir darbe daha: Formula 1 Türkiye'ye verilebilir

24 Şubat 2022 00:30 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 00:35
Formula 1'in resmi bilet satış sitesinde Rusya GP'nin kaldırıldığı ve yerine Türkiye Grand Prix'sinin eklendiği görüldü

Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerine yönelik muhtemel ilhak harekatı nedeniyle Rusya'nın düzenleyeceği dev organizasyonlar da tehlikeye girdi. Şampiyonlar Ligi finalinin ardından Rusya da düzenlemesi gereken Formula 1 etabının da yerinin değiştirilmesi bekleniyor. Formula 1 için en güçlü aday ise Türkiye olarak görünüyor.

Formula 1'in resmi bilet satış sitesinde Rusya GP'nin kaldırıldığı ve yerine Türkiye Grand Prix'sinin eklendiği görüldü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanımasının ardından Rusya'ya yönelik yaptırım kararları peş peşe geldi. Ekonomik ve siyasi yaptırımlarla beraber sportif kararların da alınması bekleniyor.

FİNAL BAŞKA ÜLKEYE VERİLECEK

UEFA'nın, St. Petersburg’da gerçekleştirilmesi planlanan Şampiyonlar Ligi finalini başka bir ülkeye vereceği konuşuluyor. UEFA'nın ardından dikkat çeken bir hamlede dünyanın en çok izlenen organizasyonları arasında yer alan Formula 1'den geldi.

TAKVİME TÜRKİYE EKLENDİ

Formula 1'in resmi bilet satış sitesinde Rusya GP'nin kaldırıldığı ve yerine takvimde olmayan Türkiye Grand Prix'sinin eklendiği görüldü. Kısa süre içinde resmi açıklama yapılması bekleniyor. 2022 takviminde, Formula 1 yarışı 25 Eylül'de Rusya'da yapılacaktı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...