Tgrt Haber

Son dakika | Adanaspor teknik direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
01 Eylül 2024 00:24 - Güncelleme : 01 Eylül 2024 07:07
Son dakika | Adanaspor teknik direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti

Son dakika haberi: TFF 1. Lig ekibi Adanaspor'un teknik direktörlüğünü yapan ve daha önce Trabzonspor forması da giyen 39 yaşındaki teknik adam Sol Bamba hayatını kaybetti. Sol Bamba, teşhis konulan Non-Hodgkin Lenfoması tekrar nüksetmesi sonrası geçtiğimiz günlerde rahatsızlanmıştı.

Son dakika haberine göre, TFF 1. Lig​ ekibi Adanaspor​'un teknik direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti​. Sol Bamba'ya Ocak 2021'de Non-Hodgkin Lenfoması teşhisi konulmuştu. Ancak hastalık, Manisa FK karşılaşması öncesinde yeniden nüksetmiş ve Bamba karşılaşma öncesi rahatsızlık yaşamıştı. Bamba Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesi'ne kaldırılmış ve burada tedavisine devam ediyordu.

TFF DUYURDU: BU HAFTA SOL BAMBA İÇİN SAYGI DURUŞU YAPILACAK

TFF, Sol Bamba için başsağlığı mesajı yayımlayarak, bu haftaki maçlarda saygı duruşu yapılacağını duyurdu. TFF'den yapılan açıklama şöyle:

"Trendyol 1. Lig'in 4. haftasında oynanan Manisa Futbol Kulübü - Adanaspor​ A.Ş. müsabakasının öncesinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Adanaspor​ Teknik Direktörü Souleymane Bamba'nın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Futbolculuk kariyerinde 3 sezon boyunca Trabzonspor forması da giyen Souleymane Bamba'nın anısına bu hafta oynanacak olan tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.

Souleymane Bamba'nın ailesine, yakınlarına ve başta Adanaspor​ ile Trabzonspor camiaları olmak üzere Türk futbol ailesine başsağlığı dileriz."

Son dakika | Adanaspor teknik direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti - 1. Resim

TRABZONSPOR FORMASINI GİYMİŞTİ

Futbolculuk yıllarında stoper pozisyonunda görev alan Sol Bamba, 2012-2014 yılları arasında Karadeniz ekibi Trabzonspor'da forma giymişti. Bamba, bordo-mavililer ile toplamda 35 maça çıkmıştı.

ADANASPOR​'UN BAŞINDA 4 MAÇA ÇIKABİLDİ

Temmuz ayında Adanaspor​'a imza atarak teknik direktörlük koltuğuna geçen Sol Bamba, takımıyla toplamda 4 maça çıkabildi. 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan teknik adam geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda "Bireysel hataları ortadan kaldırabilirsek inanıyorum ki taraftar daha iyi bir Adanaspor​ izleyecek" diyerek iyi temennilerde bulunmuştu.

Son dakika | Adanaspor teknik direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti - 1. Resim

NON-HODGKİN LENFOMASI NEDİR? 

Non-Hodgkin Lenfoması (NHL), lenfatik sistemdeki lenfosit adı verilen beyaz kan hücrelerinin kanseridir. Lenf düğümlerinde şişlik, yorgunluk, kilo kaybı ve gece terlemeleri gibi belirtilerle ortaya çıkar. NHL, farklı alt tipleri olan bir hastalıktır ve tedavisi kemoterapi, radyoterapi veya immünoterapi gibi yöntemlerle yapılır.

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...