Tgrt Haber

Son dakika | Olimpiyatlarda bir madalya daha! Milli boksör Esra Yıldız Kahraman olimpiyat üçüncüsü oldu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
07 Ağustos 2024 22:58 - Güncelleme : 07 Ağustos 2024 23:26
Son dakika | Olimpiyatlarda bir madalya daha! Milli boksör Esra Yıldız Kahraman olimpiyat üçüncüsü oldu 

Son dakika haberi: Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Esra Yıldız Kahraman, yarı finalde Tayvanlı Lin Yu Ting'e kaybederek bronz madalya aldı. Esra'yı mağlup eden Tayvanlı boksör Lin Yu Ting daha önce cinsiyet tartışmalarıyla gündeme gelmişti.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları​'nda milli boksörümüz Esra Yıldız Kahraman, yarı finalde Tayvanlı rakibi Lin Yu Ting'e mağlup olarak bronz madalyaya uzandı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Philippe-Chatrier Kortu'nda gerçekleştirilen boks​ müsabakasında, kadınlar 57 kilo yarı finalinde mücadele eden Esra Yıldız Kahraman, Tayvanlı Lin Yu Ting'e 5-0 yenilerek finale çıkma şansını kaybetti ve bronz madalya​ ile yetindi.

Son dakika | Olimpiyatlarda bir madalya daha! Milli boksör Esra Yıldız Kahraman olimpiyat üçüncüsü oldu  - 1. Resim

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, karşılaşmayı yerinde izleyerek milli sporcumuza destek verdi.

Son dakika | Olimpiyatlarda bir madalya daha! Milli boksör Esra Yıldız Kahraman olimpiyat üçüncüsü oldu  - 2. Resim

CİNSİYET TARTIŞMASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ 

Esra'yı mağlup eden Tayvanlı boksör Lin Yu Ting de tıpkı Cezayirli boksör Imane Khelif gibi 'erkek' olduğu iddia edilmişti. 

Yu Ting'in 2023 Dünya Boks Şampiyonası için yapılan cinsiyet testlerini geçemediği için Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından turnuvadan diskalifiye edilmişti.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...