Tgrt Haber

Son dakika | Trendyol Süper Lig'de yeni sezonun adı Şamil Ekinci oldu! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
26 Eylül 2024 17:47 - Güncelleme : 26 Eylül 2024 18:19
Son dakika | Trendyol Süper Lig'de yeni sezonun adı Şamil Ekinci oldu! 

Son dakika haberi: TFF, Trendyol Süper Lig'de kalan sezon için yeni isim belirledi. TFF, "2024-2025 Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu" olarak oynanacağını açıkladı. Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Ekinci, 'Trabzonspor'un efsane başkanı' olarak 5 sezonluk başkanlığı döneminde 4 lig şampiyonluğu yaşamıştı.

Son dakika haberine göre, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)​, Trendyol Süper Lig​'in 2024-2025 sezonunu Türk futboluna önemli katkılar sağlayan eski futbol insanı ve millî futbolcuların anısına, Şamil Ekinci'nin adıyla oynatılacağını duyurdu.

TFF Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, ligin geri kalan haftalarının "2024-2025 Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu" olarak oynatılmasına karar verildiği belirtildi.
 
Türk futboluna büyük katkılarda bulunan Şamil Ekinci, özellikle Trabzonspor'daki başarılı başkanlık dönemiyle hatırlanıyor. Başkanlığı süresince Trabzonspor, 4 Süper Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı. Şamil Ekinci, bordo-mavili kulüpte 'efsane başkan' olarak tanımlanıyor.
Son dakika | Trendyol Süper Lig'de yeni sezonun adı Şamil Ekinci oldu!  - 1. Resim

KARARI TFF AÇIKLADI

TFF'den yapılan açıklama şu şekilde: 

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu yaptığı değerlendirmede, Trendyol Süper Lig'in Türk futboluna unutulmaz katkılarda bulunan futbol adamları ve eski millî futbolcuların anısına oynanması uygulaması kapsamında, ligin kalan haftalarının "2024-2025 Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu" olarak oynatılmasına karar vermiştir.

Türk futboluna değerli katkılarda bulunan Şamil Ekinci, Trabzonspor'da 5 sezon süren başkanlığı döneminde 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası sevinci yaşamıştı.

Merhum Şamil Ekinci'ye bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları, sevenleri ve başta Trabzonspor olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz."


ŞAMİL EKİNCİ KİMDİR? 

Mustafa Şamil Ekinci, aslen Kırşehirli olup 2 Haziran 1941’de dünyaya geldi. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, genç yaşlarda ailesinin Trabzon’da bir fabrika kurma kararı almasıyla bu şehre taşındı. Fabrika kurulduktan sonra Trabzon’a yerleşen Ekinci, burada uzun yıllar boyunca iş hayatını sürdürdü. Un, yem ve çuval fabrikalarının yanı sıra, gazete ve birçok ticari işletmeyi de Trabzon’da hayata geçirdi.

Son dakika | Trendyol Süper Lig'de yeni sezonun adı Şamil Ekinci oldu!  - 2. Resim


Trabzonspor yönetimine ilk adımını 1970 yılında, Rıfat Dedeoğlu’nun başkanlığı döneminde yönetim kurulu üyeliği ile atan Ekinci, Haziran 1975’te başkan olana kadar kulüpte yönetim kurulu üyeliği, genel kaptanlık ve ikinci başkanlık gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Başkan olduğu ilk sezon olan 1975-1976 döneminde Trabzonspor, Anadolu’dan çıkan ilk şampiyon unvanını elde etti. Ekinci’nin başkanlık yaptığı 5 sezon boyunca Trabzonspor; 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı. 1983-1985 yılları arasında ise Divan Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Ekinci, 1995 yılında Faruk Özak yönetiminde Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi. Yöneticilik ve başkanlık yaptığı dönemlerde Trabzonspor toplamda 17 kupa kazandı. Şamil Ekinci, 16 Eylül 2024 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İlker26 Eylül 2024 17:57

Süper Lig'e böyle bir isim yakıştırılır mı acaba biraz ilginç olmuş

Sonraki Haber Yükleniyor...