Tgrt Haber

Tayfun Korkut, Hannover 96 ile sözleşme imzaladı

31 Aralık 2013 13:44
Tayfun Korkut, Hannover 96 ile sözleşme imzaladı

Teknik direktör Tayfun Korkut Bundesliga takımlarından Hannover 96 ile 2016'ya kadar sözleşme imzaladı.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hannover 96 ile 2016 yılına kadar sözleşme imzalayan Tayfun Korkut'un, ligde görev yapan ilk Türk teknik direktör olduğu bildirildi. Hannover 96 kulübün internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Korkut'un bugün 2016 yılına kadar sözleşmeye imza attığı belirtildi. İnternet sitesinde tanıtılan Korkut'un 2 Nisan 1974 tarihinde Stuttgart'ta doğduğu, profesyonel futbolcu olarak Stuttgarter Kickers, Fenerbahçe, Real Sociedad San Sebastian, Espanyol Barcelona, Beşiktaş ve Gençlerbirliği'nde forma giydiğini vurgulandı. Korkut’un 1996'da İngiltere'de, 2002'de Hollanda ve Belçika'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na Türk Milli Takımı oyuncusu olarak katıldığına işaret edilen açıklamada,  Korkut'un 2007 yılında Real Sociedad San Sebastian'ın 19 yaş altı, daha sonra Almanya'da Hoffenheim'in 17 yaş altı takımlarını çalıştırdığı, 2011'de VfB Suttgart'ın 19 yaş altı takımının teknik direktörlüğünü yaptığı kaydedildi.
Korkut'un 1 Ocak 2012 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun milli takım yardımcı antrenörlüğü görevine getirildiği belirtildi. Korkut'un Bundesliga tarihinin ilk Türk kökenli teknik direktörü olduğu vurgulanan açıklamada, Korkut'un Almanca, Türkçe, İngilizce ve İspanyolca bildiği ifade edildi. Kulübün sportif direktörü Dirk Dufner, Korkut'u bu göreve getirilmesinin Hannover 96’ının geleceği açısından bilinçli bir karar olduğunu belirterek, ''Tayfun Korkut ile bizi kişiliği ve yaşamıyla ikna eden,  genç, iyi eğitimli ve yüksek motivasyonu olan bir teknik direktöre karar verdik'' ifadesini kullandı. Cesaretli bir karar verdiklerini ve Tayfun Korkut ile işbirliğinde iyi bir perspektif gördüklerini belirten Dufner, birlikte başarılı olacaklarını kaydetti. Korkut da Dufner ile güvene dayalı görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, ''Hannover 96'ya bana bu fırsatı verdiği ve güvendiği için teşekkür ederim'' dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...