Tgrt Haber

Teniste hedef '1 numara' olmak

09 Şubat 2015 16:47 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:32
Teniste hedef  '1 numara' olmak

Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş, dünyanın bir numarasını Türkiye'den çıkarmak için çalıştıklarını belirterek, 'Olimpiyatlar bizim için hayal değil' dedi.

Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, dünyanın bir numarasını Türkiye'den çıkarmak için çalıştıklarını belirterek, "Olimpiyatlar bizim için hayal değil" dedi. Osman Tural'ın Danıştay üyeliğine atanmasının ardından başkanlığa seçilen Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin teniste son dönemde önemli gelişim gösterdiğini söyledi.
Durmuş, mili tenisçilerden İpek Soylu'nun ABD Açık genç çiftlerde Türkiye'ye ilk "grand slam" şampiyonluğunu kazandırdığına, Marsel İlhan'ın da Avustralya Açık'ta ana tabloda yarıştığına dikkati çekti.
Başarıların tesadüfi olmadığını vurgulayan Durmuş, "Gelinen nokta 8-10 yıllık bir emeğin karşılığı. Aileler, kulüpler, sponsorlar, antrenörler ve yöneticiler bu sporculara destek oldu. Değerlerimiz öyle ortaya çıktı. Başarılar artarak devam etsin istiyoruz. Teniste dünyanın bir numarasını Türkiye'den çıkarmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
Durmuş, hedeflerine ulaşabilmek için sporcu taraması yaptıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Düşündüğümüz projeleri hayata geçirmek için bayrağı Osman Tural başkanımızdan devraldım. Çocukluğumdan bu yana sporun içindeyim. Teniste daha önce başkan vekilliği de yaptım. Projelerimizi daha hızla 'nasıl gerçekleştirebiliriz'in mücadelesini vereceğim. Mümkün olduğunca tenisi tabana yaymaya çalışacağız. Çocuklarımızı yetenek taramasından geçiriyoruz. Bu taramaları yapmadan yetenekleri bulamayız. Hedefimiz dünya bir numarasına ulaşmak. Biz buna inanıyoruz."
- "Olimpiyatlar hayal olarak görülmemeli"
Durmuş, Türk tenisi için olimpiyatların da hayal olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Fed Cup Tenis Turnuvası'nda Türkiye'nin, İngiltere'yi yendiğini hatırlatan Durmuş, "İngiltere, 1800'lerden itibaren Wimbledon Tenis Turnuvası'nın yapıldığı yer. Wimbledon her sene ülkesine 80-100 milyon avro para kazandırıyor. Tenisin İngiltere'den yayıldığı da düşünülürse, çocuklarımız çok büyük bir iş başardı. Yüreklerimizle ortadayız ve olimpiyatlar bizim için hayal değil. Biz 26 numarayı yendik, bir numarayı da yeneriz. Yeter ki çalışalım" değerlendirmesinde bulundu.
- "Antrenörlerimizi eğitiyoruz"
Durmuş, yerli tenis antrenörlerin eğitimi konusunda dışarıdan destek aldıklarını kaydetti.
"Antrenörlerimiz henüz istenilen seviyede değil" diyen Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"En büyük sıkıntılarımızdan birisi bu. Sistem kurucumuz Mac Curdy antrenörlerimizin eğitimine katkı sağlıyor. Aynı zamanda Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi'nin koordinatörlüğünü de yapıyor. Dünya 10 numarası olmuş Dominik Hrbaty de gençlerimizi emanet ettiğimiz antrenörümüz. Hem antrenörlerimizin hem de sporcularımızın eğitimlerini doğru almaları için çaba sarf ediyoruz."
- "Okullara tenis duvarları yapılacak"
Teniste sporcu sayısını artırmak adına okullara yönelik projeler yürüteceklerini anlatan Durmuş, "Bir kort bin metre kare gibi bir alan kapsıyor. Her okulumuzda olma ihtimali yok ancak bu konuda yatılı bölge ve geniş arazide olabilen okullar üzerinde düşünülebilir" dedi.
Durmuş, kortun yapılamayacağı okullar için de çalışmalarının bulunduğunu dile getirerek, "Bu okullara tenis duvarları yapıp, bahçelere küçük mini fileler koyacağız. Çocuklar teneffüse çıktıklarında filesiyle, raketiyle buluşacak. Böylece onların tenisle tanışmalarını sağlayacağız. Okullarımız bizim için çok kıymetli" ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...