Tgrt Haber

Terim, EURO 2016'da başarının formülünü açıkladı

31 Mart 2016 05:18
Terim, EURO 2016'da başarının formülünü açıkladı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, başarı formülünü açıkladı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında oynadığı iki hazırlık maçını da kazanarak "Fransa'ya hazırım" mesajı veren A Milli Futbol Takımı'nın 10 günlük kampı sona erdi. 2-1 kazanılan Avusturya maçının ardından bir grup gazeteci ile sohbet eden Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türk futbolu ve Milli Takım hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Kafasındaki oyun felsefesinin aşağı yukarı oturduğunu ve iyi bir takım olduğumuzu belirten Fatih Terim, şu ifadeleri kullandı:

MAYIS'TA EN ÜST SEVİYEYE GELİRİZ

- Oyunun kontrolü, pas, çabuk oyun, ani baskılarımız ve organize ataklarımız yavaş yavaş oturuyor. Mayıs ayında 20-25 günlük hazırlıkla en üst seviyeye geleceğiz.
- Rutin oyunla başarılı olamayız. Sıra dışı olmamız lazım. Sahanın içinde ekstra işler yapmamız gerekiyor. Ligdeki temponun üstüne çıkmamız lazım.
 Daha az hata yapan, daha iyi oynayan bir takım olacağımıza eminim.
- Her takım iyi çalışıyor ama oyuncular da kendisine dikkat edecek. Her şeyi kulüp yapmaz.

GÖNÜL, HİÇ YENİLMEYELİM İSTER

- Milli Takım 13 maçtır yenilmiyor. Gönül, hiç yenilmeyelim ister. Eskiden 16 maç yenilmeme serimiz var. Bunu konuşmuyoruz ama bana, oyuncular kendi arasında konuşuyormuş gibi geliyor. Oyuncuda kazanma alışkanlığı diye bir şey vardır. Kazanma-kaybetme dengesini iyi kurabilirsek, hedefimiz olan ilk 10'a gireriz.
- Top odaklı takımlarda hiçbir zaman problem olmaz. Hedefin ve düşüncenin top olduğu her müdahalede sakatlık da olmaz. Oyun çok az durur. Kendimizi atmaktan, oyunu kesmekten vazgeçeceğiz.

UEFA'DA 1 NUMARA

 Avusturya maçında serbest vuruştan ağları havalandıran Hakan Çalhanoğlu, UEFA , EURO 2016'nın Twitter'da başlattığı ankette 'en iyi frikikçi' seçildi. Milli yıldız oyların yüzde 80'ini alırken, diğer aday Fransız futbolcu Payet yüzde 20 oy aldı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...