TFF e-bilet uygulamasını tanıttı
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hayata geçirilen elektronik bilet (e-bilet) uygulamasının tanıtım toplantısı yapıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) İstinye'deki binasında düzenlenen basın toplantısına TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Mete Düren, hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi Faruk Öksüz ve TFF Elektronik Bilet Koordinatörü Kemal Hacıoğlu katıldı. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mete Düren, 14 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulamayla ile ilgili daha önce çeşitli mecralarda bilgilendirme toplantıları yaptıklarını hatırlattı. Düren, uygulamanın yürürlüğe gireceği tarih yaklaştıkça, kamuoyunda sistemin yürümesi için gerekli kayıt ve e-kart edinme yükümlülüğüyle ilgili zihinlerde bir öteleme eğiliminin olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: "Sistemin yürürlüğe gireceği tarih olan 14 Nisan yaklaştıkça, TBMM'de bir çalışma olmamasına rağmen, kanunun iptal edeceği veya erteleneceği yönünde bir beklenti vardı. Biz bu beklentileri gördüğümüz için bunun kanunun gereği olduğu, bu maddenin yürürlüğe gireceği ve uyulmadığı taktirde birtakım cezaların olabileceği yönünde ikaz ve hatırlatmaları yapmaya devam ettik. Kanun yürürlüğü girdikten sonra bu kez kamuoyundan ve spor kulüplerinden TFF'ye yönelik talepler gelmeye başladı. Bu kanunun bu maddesinin ertelenmesi, iptal edilmesi ve değiştirilmesi istendi. Bu önerilere karşı olumsuz cevap verdiğimiz için şiddetle eleştirildik ve değişik ithamlara maruz kaldık. Türkiye Cumhuriyeti devletinin yürürlüğe koyduğu bir kanunu TFF'nin değiştirmesini beklemenin hukuk mevzuatıyla ne denli bağdaştığını sizlerin ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."
"TFF'ye yöneltilen ithamları da şiddetle reddediyoruz"
Mete Düren, 6222 sayılı kanunun TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partilerin ortak imzasıyla oybirliğiyle çıktığını dile getirerek, bazı siyasi partilerden kendilerine yönelik eleştirileri anlamakta güçlük çektiklerini aktardı. TBMM'nin verdiği görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirdiklerini vurgulayan Düren, şöyle konuştu: "İki yıl önce TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin tümü, ortak bir metin üzerinde anlaşarak, ilgili kanun teklifini genel kurula getirmiş ve bu teklif oybirliği ile geçerek yasalaştı. Bugün bazı siyasi parti temsilcilerinin iki yıl önce verdikleri oyu hiçe sayarak, bu kanunla ilgili çok şiddetle yaptıkları eleştirileri anlamakta zorluk çekiyoruz. Aynı şekilde bu kanunun ilgili maddesinin yürütücüsü olmaktan öte başka bir görevi olmayan TFF'ye yöneltilen ithamları da şiddetle reddediyoruz. TFF, kanunun verdiği görevi eksiksiz, zamanında ve hassasiyetin ve sorumluluğun idrakiyle yerine getirmiştir. Bu sorumluluk ve hassasiyeti bizlerle paylaşan, aynı gemide olduğumuzun farkında olan kulüp başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Huzurlu bir futbol müsabakası izlemek isteyerek, bu sisteme kendini hiçbir şeyden gocunmadan entegre eden sporseverlere de teşekkür ediyoruz. Aynı hassasiyetin gösterilmesini diğer kulüp yöneticileri ve sporseverlerden de bekliyoruz."
"Taraftarlar neyi protesto ettiklerini bilsinler"
Mete Düren, passolig kart için talep edilen 25 liralık ücretin 3 büyük kulübün daha fazla kar etmek istemesinden kaynaklandığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Passolig için öngörülen fiyat 15 liradır. Büyük kulüpler, kendilerine düşecek payın yeterli olmadığı gerekçesiyle kendileri için 10 lira artırılarak, 25 liraya çıkmasını talep etmişlerdir. Diğer kulüpler 15 liradan işlem yaparken, 3 kulübün yönetimlerinden alınan karar gereğince 25 liraya çıktı. Taraftarın protesto ettiği husus, TFF'nin girişimi mi, yoksa kendi kulüplerinin taraftarlar üzerinden almaya çalıştığı bu fark mı? Taraftarlar neyi protesto ettiklerini bilsinler. Buna rağmen protestoya devam ediyorlarsa yapacak bir şey yok. Eğer meselenin içinde fiyat farkı söz konusu ise bu farkın kulüplerine gittiğini bilmeleri gerekiyor." Düren, e-bilet ile taraftarın fişlenebileceği yönündeki iddiaların ise asılsız olduğunu sözlerine ekledi.