Tgrt Haber

TFF'de 'gizemli' değişiklik

04 Şubat 2015 19:03
TFF'de 'gizemli' değişiklik

TFF Tahkim Kurulu'nun kritik ismi Osman Karakuş sürpriz talimat değişikliğinin ardından üyeliği sonlandırıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun kritik isimlerinden Osman Karakuş'un görevine sonlandırılmasının ardından kısa bir süre önce talimatta yapılan sürpriz değişikliğin yattığı ortaya çıktı... Daha önce Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü 1.Hukuk Müşavirliği gibi önemli görevlerde bulunduktan sonra emekli olan ve uzun bir süredir TFF Tahkim Kurulu'nda görev alan Karakuş'un Tahkim Kurulu Talimatı'nın 4. maddesinin 1.fıkrasını ihlalden dolayı üyeliğine son verildiği belirlendi.

Kurul başkanı Avukat Engin Tuzcuoğlu'nun olağanüstü toplantı çağrısına katılmayan Karakuş'un talimatın 4.maddesinin 1. fıkrasında yer alan "Özür beyan etmeksizin,olağan veya olağanüstü herhangi bir oturuma katılmamış üye çekilmiş sayılır" gerekçesiyle üyeliğine son verilmiş oldu.

Bu arada 2008 yılında yürürlülüğü giren Tahkim Kurulu talimatının bu ilgili maddesinde yer alan "aralıksız 3 olağan oturuma katılmayan..." ibaresinin TFF yönetim kurulu tarafından kısa bir süre önce alınan kararla "bir olağan veyaolağanüstü oturuma katılmayan..." olarak değiştirilmiş olması dikkat çekti.

Daha önce hakkında kamuoyunda çıkan iddialardan dolayı istifa etmesi beklenen Karakuş'un üyeliğinin düşmesinin ardından yerine 1.yedek üye Av.Celal Candan atandı. PFDK'nın önemli isimlerinden Av.Memduh Oğuz'un "gizemli" istifasına Tahkim Kurulu'nun kritik ismi Karakuş'un "gizemli" gidişinin eklenmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...