Tgrt Haber

TFF'den garip uygulama

26 Ocak 2016 17:59
TFF'den garip uygulama

Meteorolojiye göre planlama olmaz diyen TFF, 1461 Trabzon-Karabükspor karşılaşmasını saat 15.00'den 12.00'ye alması dikkati çekti.

Spor Toto Süper Lig'de 17 Ocak Pazar günü oynanması planlanan Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu maçı yoğun kar yağışı sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Siyah-beyazlı yönetim ve taraftarlar, maç saatinde İstanbul'da yoğun kar yağışı olacağını günler önce açıklayan Meteoroloji'yi dikkate almayan TFF'yi eleştirmişti.

Erteleme kararından sonra Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Dünyanın hiçbir yerinde futbol müsabakaları meteorolojik raporlara göre planlanmamakta veya maçların başlangıç saati beklenen yağış nedeniyle müsabakadan bir gün önce değiştirilmemektedir. Öncelik, tüm saha ve hava şartlarında planlanan gün ve saatte müsabakaların oynatılmasıdır. Bu nedenle futbol oyun kurallarında oluşabilecek herhangi bir olumsuz hava veya saha şartında hakemlere müsabakaları tatil etme yetkisi verilmiştir" ifadeleri kullanılmıştı.

Söz konusu açıklamaya rağmen TFF'nin bugün aldığı karar, sosyal medyada Beşiktaşlı taraftarların tepkisini çekti. Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda yarın saat 15.00'te oynanacağı açıklanan 1461 Trabzon-Kardemir Karabükspor karşılaşmasının saat 12.00'ye alındığı açıklandı. TFF, daha önce de Eskişehirspor-Fenerbahçe maçını saat 15.00'e almak istemiş, ancak ev sahibi kulubün karşı çıkması üzerine mücadele açıklanan saatte oynanmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...