Tgrt Haber

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için İbrahim Hacıosmanoğlu seçildi

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
18 Temmuz 2024 18:30 - Güncelleme : 18 Temmuz 2024 23:22

Son dakika haberi... TFF Başkanlığı seçimlerinde sandıktan çıkan kesin olmayan ilk sonuçlara göre Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu birinci seçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nu seçimlerinde İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Büyükekşi'den daha fazla oy alarak yeniden TFF başkanı seçildi. Hacıosmanoğlu 134 oy alırken, Mehmet Büyükekşi 129 oy aldı.

HACIOSMANOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA: İSTİFALARINI SUNSUNLAR

Hacıosmanoğlu basına ilk yaptığı konuşmasında; " Oldu bittiye getirmeyeceğiz. Biz federasyonuz kurallara uyacaksanız demeyeceğiz. Futbolun sorunlarını futbolun aileleri ile birlikte çözeceğiz." dedi.

Hacıosmanoğlu, “Buradan federasyonun kurullarına çağrı yapıyorum. Biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olanı seçilen başkan ve yönetimin önünü açmak. Buradan kamuoyu adına talebim yarından tezi yok istifalarını makama sunsunlar” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK GELDİ

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan Hacıosmanoğlu'nu tebrik ederek şunları söyledi: "Bugün yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda TFF Başkanı olarak seçilen Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu’nu tebrik ediyor, kendisine ve yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Türk futbolu ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun."

"HERKES HAKKINI HELAL ETSİN"

Seçimleri kaybeden Büyükekşi Hacıosmanoğlu'nu tebrik etti. Yaptığı açıklamasında "Bizden bu kadar, herkes hakkını helal etsin" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için İbrahim Hacıosmanoğlu seçildi - 1. Resim

SADECE FENERBAHÇE MESAJ YAYINLAMADI

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda başkan seçilen Sayın İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulunu tebrik ediyor; görevlerinde başarılar diliyoruz." denildi.

Beşiktaş da tebrik mesajı yayınlayarak, "TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçilen Sayın İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ile yönetim kurulunu tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz." denildi.

Trabzonspor mesajında eski başkanlarını böyle kutladı: "Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda Başkanlığa seçilen eski başkanlarımızdan Sayın İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nu tebrik ediyor, yönetim kuruluyla birlikte kendisine başarılar diliyoruz."

Dört büyüklerden sadece Fenerbahçe, Hacıosmanoğlu için tebrik mesajı yayınlamadı.

YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU

Hacıosmanoğlu’nun yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor:

“Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan.”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için İbrahim Hacıosmanoğlu seçildi - 2. Resim

"İTİRAZLAR SONUCU ETKİLEMEYECEK"

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlığa seçildiğini, itirazların sonucu etkilemeyeceğini duyurdu.

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU KİMDİR?

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu 21 Şubat 1966 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Hacıosmanoğlu, Trabzon, Of, Hayrat beldesinde 12 çocuklu bir ailenin 11. Çocuğu olarak doğdu. Babası Hacı Osman Hüseyin Efendi İstanbul’da ticaret ile uğraşmaktaydı.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun eşi, iş adamı Ali Ağaoğlu’nun annesi tarafından yeğeni olarak biliniyor.

Uzun yıllar ticaret sektöründe uğraşan Hacıosmanoğlu çeşitli petrol ve inşaat işleriyle uğraştı.

27 Şubat 2012 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için aday olan İbrahim Hacıosmanoğlu seçilemedi.

6 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimlerde kullanılan yaklaşık 4500 oyun 1571'ini alarak Trabzonspor'un 15. başkanı seçildi. 5-6 Aralık 2015 tarihinde yapılan seçimi kaybederek Trabzonspor başkanlık görevini   Muharrem Usta'ya devretti.

ibrahim hacıosmanoğlu

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...