Tgrt Haber

UEFA, menajerlikten şikayetçi

01 Nisan 2015 18:07
UEFA, menajerlikten şikayetçi

UEFA ve Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği, menajerlik sistemini sorunlar için Avrupa Komisyonu'na şikayette bulundu.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, menajerlik sisteminin  yasalar kapsamında "futbolcuların, kulüplerin ve taraftarların çıkarlarının  korunmasına olumsuz yönde etki yapması, futbolun statüsüne ve bütünlüğüne zarar  vermesi" gerekçeleriyle söz konusu şikayetin yapıldığı belirtildi. UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, şikayete ilişkin  değerlendirmesinde, "Mevcut menajerlik sistemi, futbolcuları yatırım fonu veya  diğer tüzel varlıklar haline getiren, bir tür modern köleliktir" dedi.
Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Infantino, "Menajerlik sistemi,  Avrupa yasalarınca kabul edilebilecek bir durum değil ve bu nedenle futbolcuların  ekonomik haklarının kulüpler haricindeki 3. şahıslar tarafından sahiplenilmesine  imkan tanıyan sistemin araştırılması ve yasallığının sorgulanması amacıyla FIFPro  ile ortaklaşa olarak Avrupa Komisyonu'na şikayet başvurusunda bulunduk" ifadesini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...