Tgrt Haber

Son dakika: Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alınacak mı? UEFA'dan açıklama geldi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
12 May 2023 14:00 - Güncelleme : 12 May 2023 14:38
Son dakika: Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alınacak mı? UEFA'dan açıklama geldi

Son dakika haberi: UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin seçimler sonrası yaşanabilecek olası karışıklık gerekçesiyle İstanbul'dan alınacağı iddialarına cevap verdi.

Futbolun kulüpler bazındaki en prestijli turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi finaline bu yıl İstanbul​ ev sahipliği yapacak. Ancak dev finalin İstanbul'dan alınacağı iddiaları üzerine UEFA'dan resmi açıklama geldi.

UEFA'DAN RESMİ AÇIKLAMA

UEFA, 10 Haziran'da İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili iddiaları yalanladı. Deutschen Presse-Agentur'a yapılan açıklamada, finalin beklendiği gibi İstanbul'da oynanacağı belirtildi.

UEFA'nın açıklamasıda, "2023 UEFA Şampiyonlar Ligi​ finali, planlandığı gibi 10 Haziran 2023'te İstanbul'da oynanacak. UEFA'nın hiçbir siyasi kurum, hükümet veya ulusal futbol federasyonu ile aksi yönde bir görüşmesi yoktur" ifadelerine yer verildi.

İngiliz basını "İstanbul'dan alınacak" demişti

İNGİLİZ BASINI 'FİNAL İSTANBUL'DAN ALINACAK' DEMİŞTİ

İngiliz basınının İstanbul'dan finalin alınacağı yönündeki haberleri gündem oldu. Daily Mail, UEFA'nın Türkiye​'deki seçim gündemi nedeniyle finali İstanbul'dan Lizbon'a almayı planladığını, hatta Portekiz'de konuyla ilgili birtakım görüşmelerin yürütüldüğünü de belirtti. 

UEFA söz konusu haberlere jet hızında cevap vererek iddiaları yalanmış oldu.

CITY VE INTER FİNALE GÖZ KIRPTI

Şampiyonlar Ligi yarı final​ ilk karşılaşmaları tamamlandı. Manchester City​, turnuva tarihinin en başarılı takımı olan İspanyol devi Real Madrid'le deplasmanda karşılaştı. İngiliz temsilcisi mücadeleden 1-1'lik skorla ayrılarak rövanş öncesi saha avantajını ele geçirdi.

Yarı finalin diğer ayağı ise Milano derbisine sahne oldu. İtalyan devleri Milan ve İnter kozlarını San Siro'da paylaştı. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'nun da formasını giydiği İnter, deplasmanda 2-0 galip gelerek final kapısını araladı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...