Tgrt Haber

Ümit Özat: Yahudi halkından ve kamuoyundan özür diliyorum

04 Aralık 2017 19:46
Ümit Özat: Yahudi halkından ve kamuoyundan özür diliyorum

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Sivasspor karşılaşması sonrası "Yahudi takımı olsa ekmeğini yediğim yere laf etmem" sözleri nedeniyle özür diledi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Yahudi halkından ve kamuoyundan özür diledi.Süper Lig'de dün Demir Grup Sivasspor ile oynadıkları maçta taraftarların tepki gösterdiği teknik direktör Özat, karşılaşmanın sonunda kullandığı bazı ifadelerden dolayı üzüntülerini bildiren yazılı açıklama yaptı. Özat, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yaptığım açıklamalardan anlaşılanların hümanist yapımı yansıtmadığını, insanı insan olduğu için seven aile kültüründen geldiğimi belirtmek isterim. İnsanı seviyorum, hiçbir ayrım gözetmeden. Irk ayrımının bütün biçimlerine karşı olan biri olarak, böyle bir cümle sarf etmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyor; Yahudi halkından ve kamuoyundan özür diliyorum. Barış içerden gelir, kalbimde barış var." Özat, Demir Grup Sivasspor ile yapılan maçın ardından "Ben asla, bırakın Ankaragücü'nü, Yahudi takımı olsa ekmeğini yediğim yere laf etmem. Ben Ankaragücü'nün ekmeğini yedim, beni teknik direktörlüğe başlatan kulüptür." ifadelerini kullanmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...