Tgrt Haber

Pele hastaneye kaldırıldı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
30 Kasım 2022 19:26 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 19:45
Pele hastaneye kaldırıldı

Dünya futbolunun efsanesi Pele'nin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Genel sağlık sorunları yaşadığı belirtilen Pele'nin kızı Kely Nascimento, babası hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Dünyanın gelmiş geçmişen iyi futbolcuları arasında gösterilen Brezilya​ efsanesi Pelé, kalbinde ve zihninde yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Üzen haberin yayılmasının ardından 82 yaşındaki Pelé'nin kızı Kely Nascimento, babası hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamayı medyada çıkan haberlere cevap vermek için yaptığını kaydeden Nascimento, "Merhaba arkadaşlar. Medya yine çıldırdı ve buraya gelip bir açıklama yapmam gerekti. Babam hastanede, ilaçları düzenliyor. Uçağa atlayıp oraya koşmuyorum. Kardeşlerim Brezilya'da ziyaretteler. Yılbaşında gideceğim. Sürpriz veya acil bir durum yok. İlettiğiniz tüm şefkat ve sevgiyi gerçekten takdir ediyoruz!" ifadelerini kullandı.

Pele hastaneye kaldırıldı

Kariyerinde Santos ve New York Cosmos formalarını giyen Pele​, 3 Dünya Kupası, 6 Brezilya Serie A ve 2 Libertadores şampiyonluğu yaşamıştı.

ACİLE KALDIRILDI

Brezilya efsanesi Pelé'nin 29 Kasım Salı günü (dün) São Paulo'nun güneyindeki Albert Einstein hastanesine yeniden kaldırıldığı ortaya çıktı. Yüzyılın Sporcusu'nun hastaneye yaptığı son ziyaretlerin aksine, bu kez acil kaldırıldı. ESPN'e göre Pele, karısı Márcia Aoki ve bir bakıcı tarafından acil hastaneye götürüldü.

Pele hastaneye kaldırıldı

Hastaneden resmi bir açıklama henüz gelmedi. Ancak Pele ile ilgilenen tıbbi personel anasarca (genel şişlik), ödemi sendromu (genel ödem) durumunu doğruladı ve hatta " dekompanse kalp yetmezliği " tanımladı.

KEMOTERAPİ TÜMÖRLERE CEVAP VERMİYOR

Sağlık ekibinin bildirdiği bir diğer sorun da, son aylarda uygulanan kemoterapinin Pele'nin vücudunun çeşitli organlarında bulunan tümörlere cevap vermemesi.

82 yaşındaki Pelé, tespit edilen sorunların ve metastatik kanserin tehlikeye attığı organların daha derinlemesine değerlendirilmesi için bu bir dizi testten geçiyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...