Tgrt Haber

Warriors ve Curry'nin 'altın' sezonu

14 Nisan 2016 17:15
Warriors ve Curry'nin 'altın' sezonu

Amerikan Basketbol Ligi'nde son şampiyon Golden State Warriors ve takımın yıldız ismi Stephen Curry, 2015-2016 sezonunda birçok rekora imza attı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) son şampiyon Golden State Warriors ve takımın yıldız ismi Stephen Curry, 2015-2016 sezonunda birçok rekora imza attı.

Son olarak Memphis Grizzlies'ı 125-104 yenerek 73. maçını kazanan Warriors, Chicago Bulls'un 1995-1996 sezonunda elde ettiği (72) NBA'de bir sezonda en fazla galibiyet alan takım unvanını eline geçirdi.

Warriors, bu sezonki 9 yenilgisini Milwaukee Bucks, Dallas Mavericks, Denver Nuggets, Detroit Pistons, Portland Trail Blazers, Los Angeles Lakers, San Antonio Spurs, Boston Celtics ve Minnesota Timberwolves'a karşı yaşadı.

İç saha galibiyet serisi
Sezon boyunca aynı takıma iki kez kaybetmeyen Warriors, art arda iki maçta yenilgi yüzü görmedi.

Evinde yaklaşık 14 ay boyunca yenilmeyen Warriors, iç saha galibiyet serisi rekorunu Chicago Bulls'un elinden aldı.

En iyi sezon başlangıcı
Milwaukee Bucks'a karşı alınan 108-95'lik yenilgiyle en iyi sezon başlangıcı rekoru 24 maçla sonlanan Warriors, Washington Capitals ve Houston Rockets'ın on beşer galibiyetlik serisini geliştirdi.

Warriors, Portland Trail Blazers'ı 136-111 yendikleri maçta, normal sezonda 1000 üç sayılık basket barajını geçen ilk takım unvanına erişti.

Curry'nin rekorları
Golden State Warriors'ın all-star oyun kurucusu Stephen Curry de bu sezon bireysel rekorları bir bir geliştirmeyi başardı.

Normal sezonda 400 üç sayılık basket atan ilk oyuncu unvanını alan Curry, sezonu 402 isabetle bitirdi. Yıldız oyuncu, kendisine ait geçen sezonki 286 üç sayılık basket rekorunu geride bıraktı.

Oklahoma City Thunder ile 27 Şubat'ta oynanan mücadeleyi 16'da 12 üç sayı isabetiyle tamamlayan yıldız basketbolcu, Kobe Bryant ve Donyell Marshall'a ait bir NBA maçında en fazla 3 sayılık basket atan oyuncu rekoruna da ortak oldu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...